Spara ut lugg på barn – 5 smarta knep att ta till

När barnet väl har sin lugg är den svår att bli av med – så fort den växer ut hamnar den i ögonhöjd och retar barnet till vansinne. LOPPI har tagit fram 5 smarta knep för att spara ut luggen på ditt barn!

Så du började en dag med att klippa barnets lugg för att slippa håret i ansiktet. En dag inser du dock att du tycker barnet skulle vara fin utan lugg. Så fort du växer ut håret så når det i den där jobbiga ögonlängden – och du blir nästan tvungen att klippa luggen igen. Det är lite av ett evighetsjobb som aldrig verkar ta slut. 

Verkar det inte helt enkelt lättare att inte ha lugg alls? Jo, kanske – men då måste du först ta dig över ”växa ut luggen”-backen. Och den kan kännas nästintill omöjlig att ta sig över. Men! Det finns smarta sätt. Här listar vi 5 smarta sätt att spara ut luggen på ditt barn.

5 sätt att spara ut lugg på barn

Vissa är kanske mer uppenbara än andra, men here we go:

1. Tofsar

Foto: Envato Elements / twenty20photos

2. Hårspännen

Muta med de hårspännen som ditt barn föredrar. Vill barnet ha många? Låt den få många… Så länge de håller luggen från ögonen! Hårspännen är väl egentligen det mest givna sättet att spara ut lugg på barnet utan att reta gallfeber på dem?

Foto: Envato Elements / davidpereiras

3. Hårband eller diadem

Ett smart sätt att hålla luggen som växer ut på plats.

Foto: Envato Elements / diignat

4. Flätor

Flätor funkar jättebra om du vill spara ut luggen på barnet och samtidigt få till en snygg frisyr. Inbakade flätor är helt klart bäst. Du kan fixera flätan med mild spray för barn!

Foto: Envato Elements / twenty20photos

5. Hårvax

Alltså, för den där ungen som helt enkelt inte tänker ha hårspänne, tofs, diadem eller annat kvar på huvudet finns det en till utväg. Och det är: hårvax. Det finns hårvax för barn som är milt och inte innehåller massa onödiga tillsatser. Forma det i en snedbena, eller som på bilden – rakt upp!

Foto: Envato Elements / twenty20photos

Hur snabbt växer barns hår?

Man brukar säga att barns hår växer ungefär 10 mm i månaden, men det är förstås olika! Om du har klippt en lugg på ditt barn som du ångrar så kan du vara lugn med att barns hår växer relativt snabbt.

Artikelbild: Envato Elements / Iakobchuk

Läs också

  1. 11 saker mammor bråkar om på nätet