Postutdelning under påsken 2023

Så delas posten ut i påsk

Varje år och under varje högtid funderar många människor över vilka dagar som är röda, och när posten kommer. Även om man kollade upp det året innan har man förstås hunnit glömma det, och sitter återigen och funderar över om posten kommer under påsken. Här får du svaret!

Postutdelning i påsk

Påsken består av fem dagar: skärtorsdag, långfredag, påskafton, påskdagen och annandag påsk. Av dessa dagar så infaller två alltid under en helg – nämligen påskafton och påskdagen. Dessa dagar får vi alltså inte post eftersom de helt enkelt är under helgen.

Det är alltså de tre övriga dagarna vi funderar över – skärtorsdagen, långfredagen och annandag påsk som är en måndag. Av dessa dagar är det två som är röda: långfredagen och annandag påsk.

Skärtorsdagen är däremot en vanlig dag, vilket innebär att vi får post som vanligt den dagen, förutsatt att vi har postutdelning den torsdagen. Långfredagen och annandag påsk får vi dock ingen post.

  • Skärtorsdag: Vanlig dag (postutdelning)
  • Långfredagen: Röd dag (ingen postutdelning)
  • Annandag påsk: Röd dag (ingen postutdelning)

Varannan dag utdelning

Numera har vi som bekant varannan dag utdelning, vilket innebär att vi bara får post två respektive tre dagar per vecka. Varannan vecka får vi post måndag, onsdag och fredag och följande vecka får vi post tisdag och torsdag.

När posten kom varje vardag så innebar en röd dag bara att posten uteblev den dagen, och kom som vanligt igen nästa icke-röda vardag. Nu blir det förstås lite knepigare.

Varannan dag utdelningen innebär nämligen att postutdelningen blir förskjuten när det kommer en röd dag,. Då får du alltså post igen nästa icke-röda vardag, och därefter varannan dag utifrån det. Det kan alltså innebära att du får nya två- respektive tre-dagarsveckor.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. 10 påskdesserter och 5 nyttigare alternativ
  2. Påskmiddag: Vad som ska finnas med på påskbordet
  3. Påsk 2023: När äter man påskmiddag?
  4. Så lätt gör du ditt eget pynt i påsk - här är 5 DIY-tips
  5. När ger man påskägg 2023?