Kreativa Karin: ”Jag brinner för enkla och lekfulla pyssel”

Kreativakarin

Kreativa Karin är högaktuell med sin nya bok ”Kreativa Karins kalas för barn” där hon bjuder på roliga pysseltips inför kalaset. LOPPI fick en intervju med Karin där hon bland annat berättar om hur idén till boken uppkom och hon ger även sina fem bästa tips för ett lyckat kalas.  

När kom idén att du skulle skriva en bok?
– Jag brinner för enkla och lekfulla pyssel och vill uppmuntra barn och vuxna att pyssla och vara kreativa tillsammans. Jag blev kontaktad av en förläggare som följt mig på instagram och gillade mina idéer och min pysselstil som undrade om jag var intresserad av att börja göra böcker för barn och det ville jag såklart!

Till vem riktar sig boken, barn eller vuxen?
– Som titeln ”Kreativa Karins Kalas för barn” refererar till så vänder sig boken till barn, ungefär i åldern 6-9 år men jag är säker på att både mindre barn och vuxna kan inspireras och gå loss på många pyssel om de hjälps åt. Boken har tydliga steg-för-steg-bilder och vi har även spelat in 7 pysselfilmer som beskriver de lite svårare pysslena, filmerna kan alla ta del av HÄR.

Vilken del i boken är din favorit?
– Boken är indelad i kapitel som följer ett kalas från förberedelser, inbjudningar, partydekorationer fram till godispåsen som brukar avsluta ett klassiskt kalas. Då jag har gjort formgivningen själv är jag väldigt nöjd med den färgexplosion och lekfullhet som boken förmedlar och de fina bilderna på alla grymma barn som hjälpt till, de får verkligen boken att komma till liv.

LÄS OCKSÅ: Pysselfilm med Kreativa Karin – så gör du fina papperstulpaner ››

KreativaKarin_KALAS_2060

Kommer det bli fler böcker i pysselanda?
– Just nu jobbar jag på uppföljaren som har jultema och kommer att heta ”Kreativa Karins Jul för barn”, den kommer ut i handeln i höst. Julboken är fylld med en massa härliga och enkla julpyssel med mycket återbrukat material. Jag har många idéer på lut så det kommer säkerligen fler böcker i serien i framtiden.

Kan du ge dina fem bästa tips för ett lyckat kalas?
Glasstårta: Vänd upp och ner på en big pack-glasskartong och släng på lite godis och strössel. Tänd några ljus och billigaste och snabbate tårtan är klar, garanterat en succé hos kidsen!
Hariga hattar: Börja kalaset med att alla kompisar får dekorera sin egna partyhatt av papper, aktivitet och partypryl i ett!
Festisdjur: Gör skojiga festisar genom att klä dem i papper, klipp till små öron och dekorera med ögon och nos med penna. Förbered dem eller låt barnen göra de sista dekorationerna själv.
Partytutor: Partytutor gör man faktiskt enkelt själv med ett sugrör och lite papper, det bästa är att de är väldigt vuxenvänliga då de inte låter något men är väldigt roliga att pyssla ihop.
Godispiñata: Bygg en egen piñata av återvunnen kartong och silkespapper, fyll med godis och låt kompisarna turas om att slå hål på den tills överraskningen ramlar ut.

kreativakarin

Tävling!

Ta chansen och vinn Kreativa Karins nya bok ”Kreativa Karins kalas för barn”! Där får vi de bästa pysselknepen, do it yourself-tricks och festliga idéer inför kalaset. Som vanligt är det enkelt och kul att vara med och tävla! Läs mer och var med och tävla här ›› 

Läs också

  1. LOPPItrendspaning – här är vårens hetaste designfavoriter
  2. LOPPItrendspaning - amplar och hängmöbler kommer stort i vår