Här är de 20 mest populära barnnamnen i USA

Kan man någonsin få nog av söta små barnnamn? Vi på Loppi älskar att följa namntrender, både i Sverige och utomlands. Så vilka namn dök upp på topplistorna i USA under 2020? Det får du reda på här!

Liam och Olivia – det är de två namnen som var mest populära under 2020 i USA enligt en ny rapport från Social Security Administration. Enligt samma källa verkar det även vara just dessa namn som toppade listorna under 2019.

Men tillbaka till den färska statistiken! Vilka namn trendade lite extra under pandemiåret? Bland flicknamnen ser vi Emma på en andra plats följt av Ava på en tredje plats. Noah och Oliver är i sin tur några av de mest populära namnen bland killarna.

Amerikanska namn trendar i Sverige

Vi svenskar inspireras ständigt av amerikanarna – inte minst när det kommer till namn! Noah, som även syns på USA:s topplista, var faktiskt det mest populära namnet som gavs till nyfödda pojkar under 2020 i Sverige. Olivia, William, Lucas och Oliver är bara några få namn som var extra trendiga i både Sverige och USA under 2020.

Se hela listan här!

Populära amerikanska flicknamn

Olivia
Emma
Ava
Charlotte
Sophia
Amelia
Isabella
Mia
Evelyn
Harper

Läs också: Här är namnen som gör ditt barn framgångsrik

Populära amerikanska pojknamn

Liam
Noah
Oliver
Elijah
William
James
Benjamin
Lucas
Henry
Alexander

Artikelbild: Unsplash

Mer:

14 fina och ovanliga pojk- och flicknamn i Sverige

De 100 mest populära flicknamnen på nyfödda 2020

100 mest populära pojknamnen på nyfödda 2020