Fynda på rean – experten tipsar!

Fynda på rean - här är expertens bästa tips

Julafton är över och butikerna har öppnat upp för stor mellandagsrea. Hur fyndar du bäst bland alla barnkläder? Och hur laddar du upp för en shoppingdag? Barnplaggsguiden Sheila Arnell ger sina bästa tips. 

Hej Sheila, nu är det mellandagsresa. Vad ska man tänka på när det är rea?
– Det är bra att tänka på att rea oftast kommer i olika steg, som typ 30%, sen 50% och sist 70%. Det kan därför vara rätt smart att ha lite is i magen när man handlar, om det är priset man är ute efter att pressa ner. Dock brukar populära produkter ta slut snabbt. Är det något speciellt man hittat, knip det direkt!

Läs också: Klä din bebis rätt i vinter – Sheila tipsar inför köp av overall

Shoppa på nätet eller i butik, vad är bäst?
– När det kommer till nätet och i butik är det ofta rätt liknande priser. Däremot har jag ofta fyndat väldigt mycket bra grejer på nätet, då jag upplever att man får en bättre överblick. En vän till mig reashoppar alltid i butik, hennes argument då är att hon ofta lyckas hitta ”dolda favoriter” och när man har plagget i handen är det mindre risk för felköp. Det är en smaksak.

Vad är en bra rea?
– Jag tycker att 50% och mer är en bra rea. 30% känns lite fjuttigt. Men det är för att man är bortskämd med så mycket rabattkoder med mera.

Hur tänker du när du shoppar på rea?
– Jag brukar göra en ordentlig genomgång av barnens kläder. Typ Ian behöver leggings, toppar och en tröja. Sen letar jag på nätet eller i butik och försöker hålla mig till att köpa grejer på listan.

Köper du större storlekar till barnen så att de kan ha de längre fram eller tänker du här och nu?
– Det är blandat. Jag gillar inte när barnen har för stora kläder, för jag tycker att det kan skava och vara svårt för dem att leka i. Jag försöker köpa en storlek upp. Men, om det är alldeles för stort köper jag något som passar nu. Ibland kan det ju ta sex månader innan de byter storlek, då är det trist om det jag köpt inte kan användas.

Läs också: Vilken vante är bäst?

Hur gör man sig beredd på bästa sätt innan man ger sig ut?
– Se till att ha mycket energi, ät något bra, ta en stor kopp kaffe och ladda. Det gäller att vara fokuserad, målinriktad och taggad. Nu gäller det, in och fynda! Håll dig till din lista och din budget. Försök även scanna av hela stången med kläder, och leta efter ett specifikt plagg, då minskar risken att du missar din favorittröja. Ha bra koll och mobilen nära till hands, då kan du räkna ut det nya priset snabbt.

På jakt efter en jacka? Spana in Sheilas senaste recension.

Jackornas jacka – Jack Wolfskin 

Läs också

  1. Ull eller fleece - vad är bäst till barn? Experten förklarar!
  2. 8 saker om barnkläder som alla föräldrar bör veta
  3. Galon eller skalkläder? Så klär du barnet rätt
  4. Tips för att rensa din garderob och skapa en perfekt basgarderob