Egen tacokrydda: 3 recept du borde testa ikväll
Gör din egen tacokrydda och slipp all tillsatt socker, e-nummer och onödiga tillsatser. LOPPI har listat 3 recept!
Vad blir det för mat? Jo, antiklumpningsmedel, jästextrakt, kiseldioxid, stärkelser, socker. Hm, nej. Gör din egen tacokrydda och skippa alla onödiga tillsatser. Vi har 3 olika varianter du kan testa!
1. Egen tacokrydda, mildare
En mildare variant för de lite känsligare gästerna.
Du behöver:
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökpulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk torkad oregano
- 3 krm salt
- 2 krm råsocker
Blanda alla kryddorna och förvara dem i en förslutningsbar burk.
2. Egen tacokrydda, stark
Gillar ni lite mer ös i tacokryddan? Okej, här kommer en lite starkare tacokrydda!
Du behöver:
- 2 msk spiskummin
- 2 msk koriander
- 2 msk rökt paprikapulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk anchochilipulver
- 1 msk oregano
- 1 msk malen svartpeppar
- 2 msk salt
Blanda alla kryddorna och förvara dem i en förslutningsbar burk.
3. Egen tacokrydda till fisktacos
- 1 tsk torkad fänkålspulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk koriander
- 1 tsk chilipeppar
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk mangopulver (finns att köpa i välsorterade butiker – annars kan du skippa!)
Blanda alla kryddorna och förvara dem i en förslutningsbar burk.
Förvara din tacokrydda rätt
Förvara alltid kryddor i en återförslutningsbar burk. Det gör att kryddornas smak håller sig goda längre! Ställ dem på ett torrt och rumstempererat ställe.
Foto: Pexels
Läs mer: