Vårsolen är här och suget efter sallad blir större för många. Den här veckan bjuder Linnéa Seidel på fem stycken recept på matiga sallader. Vad sägs som kikärtssallad eller varför inte en mumsig amarantsallad? Testa dig fram och hitta din favorit.
Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, skriver en veckomatsedel med middagstips varje måndag.
Du behöver: rostade kikärtor 2 port kokt, kall quinoa 2 stora mogna tomater skuren grönkål färsk persilja sesamfrön ajvar halloumi citron
Gör såhär: Rosta kikärtorna enligt anvisning i tidigare inlägg. Skär tomaterna i klyftor, lägg quinoa, tomat, kikärtor och grönkål i två skålar. Strö över färsk persilja och sesamfrön. Klicka i lite ajvar. Pressa citron över. Stek halloumi och servera till.
Du behöver: Rödkål eller grönkål som bas. paprika babyspenat, mangold eller ruccola nötter eller frön halloumi
Gör såhär: Stek eller grilla paprika för härlig sötma, ha i fina små bladgrönsaker som babyspenat, mangold eller ruccola. Ha nötter eller frön för att få lite knaprighet och tuggmotstånd. Pricken över i brukar vara att steka ett par halloumiskivor att ha till.
amarant grönkål rödkål blodapelsin avokado stekt halloumi oliver grantäpplekärnor
Gör såhär: Koka upp amaranten jag enligt förpackningen. Till allt gjorde jag en superenkel rödbetshummus där jag mixade en burk avrunna kikärtor, en vitlöksklyfta, citronsaft, salt, lite spiskummin och en kokt rödbeta i en matberedare. En härligt röd röra som passar perfekt till matiga sallader!