Veckans helgmums: Mazarinkaka
Äntligen fredag och dags för ”Veckans helgmums”. Linnéa Seidel bjuder på recept på Mazarinkaka. Det är en variant av de klassiska, små mazarinerna men bakad i en stor form. En dessert/fika som passar hela familjen.
Du behöver:
200 g kallt smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
ev 1 msk vatten
200 g mandelmassa
100 g mjukt smör
1/2 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 dl florsocker
2 msk vatten vatten
Gör såhär:
Arbeta snabbt ihop smör, socker och mjöl till en deg. Tillsätt eventuellt lite kallt vatten om degen blir för smulig. Lägg bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant och tryck ut degen. Ställ kallt i cirka 30 minuter.
Riv mandelmassan fint. Vispa samman riven mandelmassa, smör, vanilj och ägg till en slät smet. Fyll det kalla pajskalet med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Mazarinkakan ska få fin färg och inte vara kladdig i mitten. Låt svalna helt.
Blanda samman florsocker och vatten till en smidig glasyr och bred över den kalla kakan. Dekorera med färska bär. Mazarinkakan blir nästan godare efter en natt i kylen!
Vill du ha fler recept? Missa då inte Hannas blogg här och gå även in hos Linnéas Skafferi som delar med sig av goda bakverk och härliga recept.