8 saker att skriva till pappa i kortet på farsdag

vad ska man skriva i farsdagskortet - tips

Söndag den 13 november är det dags för fars dag igen och tankarna kan vara många vad man ska ge sin pappa för att uppmärksamma honom. Varför inte ge pappa ett fint kort med en text som du skrivit själv?

 

Vad skriver man i kortet på farsdag?

Vad man vill skriva kan vara väldigt individuellt beroende på vilken ålder man har, vad man har för relation och vad man vill förmedla i texten. Dessutom kan texten även vara kort eller lång. Så det är förståeligt om det kan vara lätt att få idétorka. 

 

Här kommer inspiration på saker du kan skriva i farsdagskortet

 

  1. Ett fint minne. Om du funderar tillbaka på din uppväxt, vad har du för fina minnen med din pappa? Dela gärna något minne som du tycker särskilt mycket om.

 

  1. Beskriv en egenskap du gillar hos din pappa. Kanske har han en rolig humor, är en kärleksfull farsfigur, är äventyrlig, händig och/eller en problemlösare. Listan kan säkert göras lång! 

 

  1. Något du tycker om att göra med din pappa. Detta passar både barn och vuxna – kanske ens mindre barn tycker om att leka och hitta på bus, eller om man är vuxen kanske man tycker om att äta ute tillsammans.

 

  1. En dikt. Är du bra på att formulera dig i text och gillar att skriva så kan en dikt vara fint. Har du svårt att komma på en egen dikt så hitta gärna inspiration på internet, eller låna hem en poesibok från biblioteket. 

 

  1. Föreslå något ni ska göra tillsammans. Kanske finns det något som din pappa nämnt att han skulle vilja göra eller så kanske du har någon egen idé på vad ni skulle kunna hitta på. Sätt ett datum så att det blir av också! 

 

  1. Skriv ett skämt. Vad är inte vara roligare än att få ett skämtkort ibland? Ett gott skratt kan uppskattas av många.

 

  1. Berätta om en nyhet som händer i ditt liv. Kanske du väntar barn men inte hunnit berätta om detta ännu. Du kanske har planerat att gifta dig med kärleken i ditt liv. Eller har du kanske kommit på vad du vill göra i livet eller fått veta att du fått anställning på ditt drömjobb. Hur kul vore det inte att tajma nyheten på fars dag?

 

  1. Kreativt kort. Till sist så kommer ett tips som riktar sig till om den som har små barn. Beroende på hur liten barnet är så är förslag att göra allt från ett handavtryck med hjälp av lite färg, att barnet får rita något på kortet om barnet inte riktigt kan skriva något ännu eller låta barnet klippa och klistra ihop något på kortet. Eller varför inte låta det medfölja ett framkallat kort på en fin stund mellan pappa och barn?

 

Det var några tips på vad du kan skriva i ditt farsdagskort. Hoppas du fick inspiration!

 

Artikelbild: Unsplash.com

Läs också

  1. Roliga adventskalendrar för barnen
  2. Nissebus: Nisse flyttar in