5 saker som ger mamman dåndimpen

Trots, utbrott och öronbedövande skrik. Det finns många saker som kan ge en småbarnsförälder ett ordentligt utbrott. Vad får dig att tappa det? Här är 5 saker som kan ge vilken mamma som helst dåndimpen.

1. Nej!

Det lilla lilla ordet kan reta gallfeber på vilken förälder som helst. Borsta tänderna. Nej! Gå och lägg dig. Nej. Ät din middag. Nej! Klä på dig. Nej!

2. Jag vill inte!

Alla vill vi lära våra barn att säga stopp, nej och att sätta gränser för vad som är okej eller inte. Men sedan används det där ”jag vill inte” rätt ofta emot dig som förälder.

3. Skrikande ål-unge på golvet

Hur hal kan en unge bli? Under ett vansinnesutbrott är det som att deras små kroppar helt saknar skelett och muskler. De blir mjukare än slime och bara glider ur händerna på dig.

Läs också: Då ska ditt barn stanna hemma från förskolan

4. Utbrott i mataffären

Ett utbrott hemma är jobbigt, men det är inget mot ett ordentligt vredesutbrott i mataffären med stirrande medmänniskor.

5. Bråk mellan syskon.

”Jag hade den först”. Hur många gånger ska du som flerbarnsförälder behöva lyssna på de orden? Inte för att vi har räknat, men om ditt barn säger ”jag hade den först” en gång om dagen i 16 år så kommer du att höra det 5840 gånger. Multiplicera det med två om du har två barn…Det sägs nog fler gånger än så på en gång per dag.

Läs också: 6 svettiga tillfallen med barn under hösten

Foto: Istockphoto