Varför ska man lägga sju sorters blommor under kudden på midsommar? Vi reder ut

Sju sorters blommar att lägga under kudden

Foto: Unsplash.com

I Sverige finns det en älskad midsommartradition där man plockar sju sorters blommor och lägger dem under sin kudde på midsommarnatten. Traditionen säger att du kommer att drömma om den person du kommer att gifta dig med om du gör detta. Men vilka blommor ska man välja, och vilka ska man undvika? Låt oss utforska denna charmiga tradition tillsammans.

När du väljer blommor för denna tradition, är det viktigt att välja sorter som inte är kritiska för pollinerande insekter, som bin och fjärilar. Här är några förslag:

  1. Maskrosor 
  2. Kråkvicker
  3. Vitklöver 
  4. Smörblommor
  5. Ängsklocka
  6. Lupiner
  7. Ängssyra

 

Blommor att undvika:

Förutom de giftiga blommorna som flugblomster och stormhatt bör du också undvika att plocka blommor som är viktiga för pollinerande insekter, som prästkragar, rödklöver och käringtand.

 

Historien bakom traditionen:

Att plocka sju sorters blommor på midsommarnatten och lägga dem under kudden är en gammal svensk folktro. Traditionen är troligen förknippad med midsommarens förbindelse med fruktbarhet och kärlek.

Oavsett om du tror på traditionens magiska krafter eller inte, är det att plocka sju sorters blommor på midsommarnatten en trevlig tradition som låter oss uppskatta naturens skönhet. Genom att välja blommor som inte stör naturens balans, kan vi se till att denna tradition kan fortsätta i många år framöver. Så varför inte prova på det i år? Och vem vet, kanske kommer dina drömmar att bli sanna!