Fraser till tomten: Vad säger tomten när han kommer på julafton?

glad tomte på julafton

Ibland är tomten hemskt upptagen på julafton och därför måste man kanske hitta en ersättare. Vet du någon som ska spela tomte det här året har vi hjälpande fraser som man kan använda sig av. Tomten är känd för att vara en glad och lekfull figur som gillar att umgås med barnen och dela ut gåvor och glädje under julen.

Fraser som tomten kan säga på julafton

”God jul!”

”Ho ho ho!”

”Har du varit snäll i år?”

”Har du varit duktig på att hjälpa till hemma?”

”Vad önskar du dig i julklapp?”

”Jag hoppas du får en riktigt god jul!”

”Jag hoppas du får många fina julklappar!”

”Tack för att ni la ut gröt utanför dörren till mig, jag hittade den!”

”Glöm inte att äta saft och kakor när jag går vidare!”

”Nu måste jag bege mig vidare, det är många barn som varit snälla i år”

”Jag önskar er alla en riktigt god jul”

Repliker när tomten ska gå vidare

”Nu måste jag åka tillbaka till polcirkeln. Ho ho ho!”

”Tack för att ni var så snälla i år. Ho ho ho! Ha det bra tills nästa jul.”

”Jag hoppas att ni får en riktigt bra jul. Ho ho ho! Adjö tills nästa år.”

”Tack för att ni välkomnade mig till er jul. Ho ho ho! Vi ses igen snart.”

”Jag måste åka tillbaka till min verkstad och förbereda mig för nästa jul. Ho ho ho! Ha en bra fortsättning på året.”

Personliga repliker från tomten

Om man vill kan man träna in personliga repliker som att tomten vet saker som bara familjen vet. ”Jag såg att mamma stog hela kvällen med köttbullarna igår, det tycker jag hon ska få en extra kram för” eller ”Jag såg att du tog hand om din lillebror när han var ledsen häromdagen, det var riktigt snällt utav dig” .

Tomten kan också ha olika repliker beroende på situationen och sammanhanget han befinner sig i, som att klaga på att det är svårt att ta sig fram för all snö eller att det var svårt att hitta stugan i skogen.

Artikelbild:  Envato.com 

Läs också

  1. Bästa sista minuten-klapparna
  2. Julfilmer för barn – bästa julfilmerna 2023
  3. Nissebus: Bus att göra på julafton
  4. Julmusik - LOPPIs spellista för hela familjen!