Tipspromenad med 5 roliga uppdrag för barn

Tipspromenad är ett roligt sätt att uppehålla barnen på ett kalas. Varför inte spicea till det med roliga uppdrag? 

Tipspromenader med uppdrag för barn är ett roligt sätt för barn att lära känna varandra, lätta upp stämningen och kanske dessutom passa på att lära sig något? Uppdragen bakar dessutom in roliga, busiga moment som gör tipspromenaden lite mer spännande. Här kommer lite inspiration, let’s go!

5 roliga uppdrag till tipspromenaden

Börja med att lägga upp tipspromenaden: ska den vara inom- eller utomhus? Ska den ha särskilt tema? Kanske är det ett tema med midsommarfrågor, eller kanske ett musikquiz? När du funderat ut temat på din tipspromenad kan du anpassa uppdragen så att de passar in i dina frågor.

1. Gissa mängden

Vid en tipspromenadfråga kan de få gissa mängden av något i en burk. Kanske är det mängden höstlöv, mängden torkade bönor eller något annat som hör till temat på din tipspromenad? Huvudsaken är att det är så pass mycket i burken att de inte kan räkna dem – närmst gissning vinner, helt enkelt. 

2. Placera ut figurer, bilder eller saker de ska hitta vid varje station

Är det tema spökpromenad med frågor som hör till halloween? Placera ut något roligt monster vid några av stationerna, och be barnen markera ut när de ser ett sådant vid stationen. Då kan en utslagningsfråga vara: Hur många monster hittade ni? Anpassa det efter temat!

3. Lös en gåta

Anpassa mattetalet eller rebusen efter åldern på barnen. Ett mattetal kan vara:

En mamma hade fem döttrar. Alla döttrar hade en bror. Hur många barn hade mamman sammanlagt?

(Svar: Hon hade 6 barn)

4. Samla in något

En tipspromenad kan vara utomhus men också inomhus. Ge dem uppdraget att hämta in något på en specifik bokstav, en färg eller en form – som de får ha med sig när tipspromenaden är klar. 

5. Ta hjälp av en vuxen

Är det många vuxna på plats är ett roligt uppdrag att fråga någon vuxen om svaret på en fråga. Den vuxna får inte googla! Frågan kan vara: “Vad heter Frankrikes andra största stad?”

Om ni är utomhus kan barnen få hämta svaret i naturen. Finns en myrstack i närheten? Fråga hur många ben myrorna har!

Artikelbild: Envato Elements / Mint_Images

Läs också

  1. Tipspromenad till midsommar: 20 frågor till vuxna och barn
  2. Barnkalas – ultimata tipsen när du planerar kalas
  3. Utflykt med barn i Stockholm: 21 tips du INTE vill missa