Så får du en starkare relation: Följ dessa punkter

Vad kan vi göra för att få en djupare relation? Vad behöver vi göra för att få relationen att hålla? I en relation behöver båda parter lägga lika mycket engagemang. Följ dessa 8 punkter för att uppnå en stabil och frisk relation med din partner.

Det är viktigt att inte gå i samma mönster

Vana kan betyda många olika saker för olika människor och Power of Positivity skriver att en vana är  “en fast eller regelbunden tendens eller övning, särskilt en som är svår att ge upp.”  Därför är det viktigt att inte hamna i fastna rutiner, för att kunna hålla spänningen vid liv.  Viktigt att upptäcka nya saker ni kan göra tillsammans, så att ni inte hamnar i samma gamla vanor.

Ta vara på den tid ni har tillsammans 

Värdera den tid ni har tillsammans, placera varandra först på listan. Lär dig vad din partner har för intressen och värderingar. Även om det inte faller dig i smaken,  så kommer det stärka relationen och att du verkligen gör saker som din partner uppskattar. Hitta ett gemensamt intresse som ni kan ha tillsammans, som ni båda kan tycka är fängslande. På så sätt kan ni verkligen engagera er i varandra på djupet. 

Upplev nya saker tillsammans 

Res och besök nya platser tillsammans, på så sätt kan ni upptäck nya saker. Då kommer ni växa som individer och utveckla ett gemensamt intresse, därigenom möta nya äventyr ihop.

Pusha varandra till att bli bättre

Motivera och inspirera varandra till att utvecklas i den riktning ni vill komma. Peppa varandra till att utmana er själva, till exempel att söka det där jobbet som ni alltid har drömt om, men känns lite läskigt! 

Fokusera inte på småsaker 

Vi har alla någon gång blivit irriterade över småsaker och inte tänkt på helheten, men försök att inte lägga för mycket energi på småsaker. Respektera och lita på varandra, för att inte behöva göra små ting till något större.

“Det stämmer för oss alla, även gällande de personer vi älskar mest. Stabila par har lärt sig att inte låta de där småsakerna skugga de viktiga sakerna”, skriver Power of Positivity 

Lyssna mer på varandra

Kommunikation är en av det viktigaste delen i ett förhållande. Prata med och lyssna på varandra. Berätta för din partner när något är fel eller om en så enkel sak som hur din dag har varit. Och var självklart lyhörd när din partner vill berätta något eller behöver prata ut. 

Visa varandra respekt

Ni är båda er egen person och har era olikheter. Försök aldrig att förändra din partner. Respektera varandras skillnader och din respektive för den hen är. 

Lyssna på och hedra din partners åsikter. Det är helt okej att ha andra synpunkter själv. Vänd på det och se det istället som ett tillfälle att diskutera för- och nackdelarna med era olika uppfattningar och inspirera varandra till att se saker ur nya perspektiv. 

Sist men inte minst, där det är viktigt att värdera dig själv. En bra självkänsla hjälper att bygga ett starkt förhållande,  men är också väldigt gynnande för att du ska må bra själv. Visa vem du är och ärlig, våga vara dig själv.  Försök inte att vara någonting annat än just dig själv. 

Enligt Power of Positivity ska en vana “förmedla positiva egenskaper till din partner.” Det ger ett starkare band mellan dig och din partner, då kommer din partner känna sig trygg i ditt sällskap. 

Läs mer om hur du stärker din relation här

Bildkälla: Fizkes/ Shutterstock