Alvaro Estrella och Vicky Perez: ”Vi klickade direkt!”

Alvaro Estrella med familj

Alvaro Estrella tävlar med låten ”Bailá Bailá” i Melodifestivalen den 20 februari. Låten beskriver han själv som ”en sexig latinsk feelgood-låt med mycket glädje och värme!”.

Alvaro är ett välkänt ansikte för många i melodifestivalsammanhang. Ni har sett honom som bakgrundsdansare till artister som Danny Saucedo, Eric Saade och Måns Zelmerlöw. 2014 gjorde han debut i som egen artist med bidraget ”Bedroom”, och 2020 tävlande han igen tillsammans med Mendez och låten ”Vamos Amigos”, som tog sig hela vägen till final.

Estrellas sambo, Vicky Perez, dansade i ”Vamos Amigos” förra året. Då var hon höggravid med parets son. I maj blev de föräldrar och även i år är Vicky dansare när Alvaro tävlar.  LOPPI fick en intervju med hela familjen, där paret berättar om hur det har varit att bli föräldrar – och hur de får ihop både karriärerna och familjelivet tillsammans.

Nya familjemedlemmen blir prio ett

Ni blev föräldrar förra våren, grattis! Hur har det varit att få barn? Har livet förändrats mycket? Vad är största skillnaden?
– Tack så mycket! Att bli förälder är nog det största i livet som man kan få uppleva. Det går inte att beskriva med ord, det är underbart helt enkelt.

”Det som förändrats mest i vår vardag är brist på sömn, haha. Största skillnaden är att man inte prioriterar sig själv längre. Daniel är nummer 1 och det är väldigt befriande att känna så.”

Kommer sonen på något vis att delta i Melodifestivalen i år också? 

– Vi har valt att inte ha med honom i år eftersom han bara är åtta månader gammal. Med tanke på vad som försiggår i världen just nu så känns det säkrare att han tillsammans med sina morföräldrar tittar på oss genom tv-rutan.

Sjunger ni och spelar musik för Daniel hemma? 

– Han blir överöst med musik och sång hemma. Vi blandar rätt så mycket men det blir en hel del Marvin Gaye, Michael Jackson, R&B musik från 90-talet, latinamerikansk musik och även svenska favoriter som till exempel Ted Gärdestad och  Monica Zetterlund.

Ni arbetar båda i musik- och underhållningsbranschen. Om ert barn skulle vilja bli artist, vad skulle ni tycka om det?

– Vi kommer att supporta honom i allt han vill göra. Vill han bli artist så har vi ganska mycket erfarenhet som vi kommer att dela med oss av. Vi ser redan tendenser till detta nu, haha!

”Han dansar hela tiden och härmar Alvaro när han sjunger!”.

Vill ni ha fler barn? Berätta om familjeplanerna! 

– Det kan vi självklart tänka oss, men just nu känns allt väldigt bra och vi njuter att varenda sekund med honom.

Alvaro Estrella med sambon Vicky Perez och sonen Daniel

”Största fokuset är Daniel men vi försöker ändå göra speciella saker för varandra när det går. Det är viktigt att visa uppskattning för varandra i alla situationer men extra viktigt när man har barn”, säger Alvaro och Vicky. Foto: privat

Man säger ju att barn hör saker utanför magen och kan känna igen ljud och röster efter födseln. Känner sonen igen låten ni tävlade med när han var i magen? Brukar ni spela den hemma?
– Han dansar så fort han hör ”Vamos Amigos”. Han verkar känna igen pappas röst då han även reagerar på ”Mistletoe” och nya låten ”Baila Baila”. Så ja, vi spelar dessa låtar för honom också!

Ett par i 23 år – ”Vi klickade direkt”

Var och när träffades ni? Berätta!

Vicky:

– Vi träffades genom min kusin som såg mig uppträda i Kungsträdgården av en slump. Hon ringde upp mig efter giget och frågade om jag ville dansa i en Worldclass show som hon hade hand om. Jag skulle då få dansa med en kille som heter Alvaro. Jag visste inte alls vem han var, men vi klickade direkt och två månader senare var vi ett par. Detta var 23 år sedan.

Är ni själva uppväxta med musik?
Vicky:

– Definitivt, jag är uppväxt på Kuba så musik och dans har alltid varit en del av min vardag. Ett av mina första minnen var när mina föräldrar köpte Michael Jacksons Thriller album. Den spelades flitigt hemma och även salsamusiken från Los Van Van som var min favoritgrupp på den tiden.

Alvaro:

– Jag växte upp med extremt mycket musik och dans i huset. Min storebror var den lokala DJ:n där vi bodde så man hörde alltid det senaste. Jag kommer ihåg när han spelade upp Michael Jacksons ”rock with you ” på vinyl och jag blev helt såld!

”Nästa dag tjatade jag med mig morsan till närmaste skivbutik och köpte hela hans ’Off the wall’-LP för mina sparpengar. Det är nog fortfarande det bästa köpet ever!”

Diggade Carola

Tittade ni på Melodifestivalen när ni var små? 

Vicky:

– Jag tittade alltid på Melodifestivalen med familjen.

”Det var höjdpunkten och jag brukade drömma mig bort om att en dag själv dansa på den scenen. Speciellt när Carola vann med ’Fångad av en stormvind’, jag tyckte verkligen om den låten”.

Alvaro:

– Till och från för att vara ärlig. Jag har ett starkt minne när Carola vann med ”Fångad av en stormvind”.  Vi satt bänkade när hon tävlade på Eurovision och bara hejade för varje poäng hon fick. Det var lite som fotbolls VM 94. Men jag var även väldigt imponerad av dansarna, de var så extremt duktiga.

Sonen 8 månader redan en del av mello

Kommer sonen växa upp med Melodifestivalen?
– Daniel kommer definitivt växa upp med Melodifestivalen. Han är redan en del av den!

När bestämde ni att ni ville bli artister/dansare? 
Vicky:

– Jag skulle nog säga att det kom helt naturligt för min del. Det var det enda jag ville göra som barn och var väldigt envis och ihärdig.

”Det är något som alltid har funnits inom mig och det har aldrig varit något val att göra något annat”, säger Alvaro.

Befriande att kunna bolla med någon som förstår ens arbete

Ni har stått på scen en del tillsammans. Hur är det att både jobba och leva ihop? 
– I början av vårt förhållande tyckte vi att det var lite jobbigt eftersom man tog med sig jobbet hem. Men nu tycker vi tvärtom. Det är befriande att kunna bolla idéer och prata med någon som förstår ens arbete. Vi har också blivit bättre på att sätta gränser hemma på så sätt att jobbet inte får ta över privatlivet.

Hur har er relation och vardag förändrats sedan ni fick barn?
– Vi har inte lika mycket egentid längre, man hinner inte med. Största fokuset är Daniel men vi försöker ändå göra speciella saker för varandra när det går. Det är viktigt att visa uppskattning för varandra i alla situationer men extra viktigt när man har barn.

Hela familjen deltar

I den officiella videon till ”Mistletoe” syns Vicky och sonen. Vill du fortsätta att inkludera familjen i ditt arbete, Alvaro?

” Jag vill inte tvinga på honom någonting nu men om han visar intresse när han blir äldre så självklart så kommer jag inkludera honom”, säger Alvaro och fortsätter:

– Vicky och jag har alltid jobbat ihop gällande mina projekt, för att vi är i samma bransch.

Sist men inte minst, kan du skicka med våra läsare några ”lifehacks” för att få karriär och familjeliv att gå ihop?
– Att alltid ha balans med karriär och familj. När vi är hemma så tar vi inte med oss jobbet och tvärtom. Att man verkligen skiljer på dessa två. Och viktigaste av allt, att stötta och lyssna på varandra.

Inspireras av idoler

Alvaro har en lång karriär bakom sig, där han medverkat i såväl Eurovision Song Contest och flera musikaler, däribland West Side Story på Malmö Operan och Jerry Williams show ”Dynamite”. Han har under flera år släppt musik, där han inspirerats mycket av idoler som Michael Jackson, Prince, Madonna och Justin Timberlake. Han har också jobbat med producenter, som bl.a. jobbat med Mohombi, Britney Spears och Madonna.

Foto: Privat

LÄS MER:

Penny om småbarnslivet i Sverige: ”Det går inte att jämföra!”

Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia väntar barn