Loppis nya matbloggare: ”Jag är svag för allt som är nytt”

lindaLinda är matentusiasten och småbarnsmamman som älskar att blogga om mat. Och nu firar hon bloggens treårsjubileum med att flytta in hos Loppi. Säg hej till Loppis nya matbloggare!

Vem är du och vad kommer din blogg att handla om?
– Jag är en småbarnsmamma som älskar att laga mat och mer än gärna testar allt nytt på barnen och vänner. Gillar det där sociala med mat och prat. Jag har en stor svaghet för allt nytt, som jag aldrig kan motstå att testa. Så mina läsare kommer få en stor bredd på allt runt mat och bak.

 

Vilka bloggar läser du själv?
– Färre än jag önskar, tyvärr. Jag håller mig snarare uppdaterad med många bloggar än detaljläser. Håller koll på utländska matbloggare såväl som svenska. Sedan har jag nu ett rätt stort antal vänner som bloggar, där har jag rätt bra koll.

Hur länge har du bloggat? 
– I rätt exakt tre år nu.

Vad är det bästa med att blogga?
– Att få dela mitt matintresse och delar av mitt liv med så många andra. Väldigt socialt. Det är lätt beroendeframkallande att blogga! Jag har fått så många nya fina kontakter genom bloggandet, både med läsare och andra bloggare. Jag har också fått lära mig så mycket om mat genom diverse event att det känns som om jag hela tiden utvecklas vidare i allt som rör mat. Det är mer än roligt att förmedla allt nytt vidare.

Varifrån hämtar du inspiration till att blogga?
– Precis överallt: Instagram , vänner, tidningar, restauranger, event, Facebook, bloggar, böcker.  Jag är en person som väldigt lätt bli inspirerad. Nästan för mycket. Det finns inte en enda gång jag undrat vad jag ska skriva om på bloggen, utan tvärtom, hur ska jag få in allt på bloggen som jag vill ha in? Önskar bara det fanns mer tid.

Vad skulle du aldrig berätta om i din blogg?
– Jag skulle aldrig lämna ut alltför känslig info runt barn och vänner. Övar annars på att våga vara lite mer personlig i bloggen. Jag har varit med om mer saker i livet än man kan ana, vilket mina nära vänner vet. Jag kommer nog berätta lite här och lite där, men aldrig skada någon annan. Men, fokus är på mat!

Varför valde du just att blogga om mat?
– Älskar den där känslan av att vara bara i nuet som man har då man bakar och lagar mat. Då jag har saker att reda ut så går jag ut och springer eller lagar mat och bakar. Blir alltid på bra humör av att träna eller laga mat.  Sedan tycker jag om att skriva. Så givet att det skulle bli en matblogg. Att ha små eller stora middagar med vänner och familj är något jag aldrig kan få nog av, bästa sättet att umgås! Jag uppvuxen med en mormor och morfar som odlade jordgubbar, hade bikupor och slungade honung, hade höns, grisar, fiskade kräftor och hade skog där det jagades älgar, hjortar, vildsvin och mufflonfår. Jag plockade blåbär, hjortron och andra bär med min mormor och min morfar tog med mig och mina kusiner på Bergslagsleden med tält och stormkök.  Min mormor var fantastisk på att baka och laga mat. Det där med bikupor är fortfarande en dröm för mig som jag kan fundera på, i tid och otid. Kan man ha en liten liten bikupa (eller två) nedanför sin balkong?

Vilken är ditt absoluta favoritrecept?
– Eftersom jag är väldigt svag för allt nytt, så är det så svårt att svara på. Utav de recept som jag har gjort själv så är det nog de som jag har vunnit tävlingar med, t ex min BBQ pulled chicken (grym!), kanelkycklingen till Halloween (favorit) eller Laxcevichen med jordgubbar, koriander och melon (där Tom Sjöstedt var en av domarna). De är jag så stolt över!

Vilka fem produkter finns alltid i ditt kylskåp?
– Parmesan, nötter, ägg, senap, majonäs.

PERSONLIGT

Namn: Linda
Ålder: 44 år
Familj: Mina två små döttrar: Magda 2½ år och Annie snart 6 år
Bor: I Nacka
Gillar: Att bli positivt överraskad och att ha roliga saker att se fram emot
Ogillar: Struliga saker, vare sig det gäller saker eller människor

 

 

Läs Linda härliga matblogg här!