Influencers som stöttar sina följare under corona

Pandemi. Ett ord som de flesta av oss hade få eller inga associationer alls till för ungefär ett år sedan, men hur tuff situationen än blir så finns det ljusglimtar. Jannike, John och Johan har använt sina sociala medier för att skänka ljus till andra när det behövs som mest.

Jannike Ebbing driver Instagramkontot “Bisse”, innehållet är allt från hennes arbete som mäklare, matlagning, inredning till livet som mamma. John och Johan har tillsammans Instagramkontot “Pappapappadotter” och delar med sig av sin vardag, föräldraskap och familjeliv. Att influencers använder sina sociala kanaler till att göra goda gärningar är något som man ser mer och mer av – kärlek är alltid värt att ge extra uppmärksamhet tycker vi.

Jannike “Bisse” Ebbing

Foto: Bisse_’s Instagram

Det var i mitten av november som Jannike genom sina Instagramstories mottog meddelanden från personer som på olika sätt drabbats av sorg, förlust och ekonomiskt ohållbara situationer. Jannike bestämde sig då för att använda sin Instagram för att göra gott för de som behövde hjälp i detta nu.

Trebarnsmamman fick 40.000 kronor

En trebarnsmamma delade med sig om att hon var nedbruten, rädd inför framtiden och att hennes ekonomiska situation var ohållbar. Med hjälp av sina följare samlade Jannike in hela 40.000 kronor till kvinnan och hennes barn. Ett väldigt fint tackmeddelande finns delat på Jannikes Instagram som kvinnan skrivit till alla som hjälpt till.

Vill vara en förebild

Jannike har även hjälpt flera av sina följare att ordna anställningsintervjuer samt skickat jobbtips till de som söker. Jannike skriver detta på sin Instagram: “Jag har alltid velat göra mer i mina kanaler, påverka mer, hjälpa och finnas där för att upplysa om så mycket mer än det ytliga som Instagram många gånger består av. Jag vill vara en förebild och ni hjälpte mig med det. Det går inte en dag utan att jag är tacksam att få nå ut till så många människor. Detta är vad en influenser ska göra med 💗 hjälpa och influera andra till att bli bättre medmänniskor.” 

John och Johan “Pappapappadotter

Foto: Pappapappadotters Instagram

På sitt Instagramkonto vill John och Johan hjälpa till när livet känns tufft under pandemin. Därför anordnade de en utlottning av tre presenter som deras följare kan vinna på deras konto där de skriver så här:
“I dessa tider när vi lever under speciella förhållanden och i vissa fall inte kan umgås med våra nära och kära kan livet kännas tungt och svårt. Vi vill därför skänka lite glädje denna fredag till 3 av er som följer oss ❤️
Kommentera med vad/vem du saknar mest nu under pandemin.”

Superfint initiativ som kommer glädja de tre vinnarna. Det är fint att se att sociala kanaler används till att göra goda gärningar.

 

 

Läs också:
John Valencia: Pappa är livets vackraste titel”

 

Foto: Bisse_/Pappapappadotter


En kommentar

  1. Malin Euren skriver:

    Jag blir rörd av att läsa detta. Är mamma själv till en dotter på 11 och en son på 14 år och har det också svårt att få det gå ihop. Mycket tacksam för att min pappa kan hjälpa mig när det verkligen gäller. Hade innan för ca 2-3 månader också en fin pojkvän som hjälpte mig när jag verkligen behövde. Vi är vänner fortfarande men ja jag släpper honom eftersom vi inte är tillsammans längre….

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.