Höstens stora modetrender – expertens tips!

Höstens trendfärger när det kommer till kläder går i klarrött, silver och rosa. Gå all in på sammet och lamé eller varför inte en lackkjol? Stylisten Annika Norman ger dig koll på höstens modetrender. 

Denna artikel innehåller adlinks – klicka på länkarna för att komma direkt till onlinebutiken. 

Hej Annika, vilka färger ska man satsa på i höst tycker du?
– Säsongens it-färg är rött! Inte vinrött utan klarrött. Supersnyggt till mörka jeans, brunt och silver som är andra viktiga höstnyanser 2018. Om du gillar färg så är kombon rött och rosa helt rätt.

Vilka material är trendiga?
– Klassiska höstmaterial som sammet, skinn och lack är måsten i garderoben. Men material som känns extra heta just den här hösten är plast, lamé och otvättad denim. Fuskpälsen är såklart också en storfavorit och du uppdaterar looken genom att satsa på en jacka i färg. Rosa fukspäls? Ja, tack!

Vad är trendigt att ha på fötterna i höst?
– Klassiska Pennyloafers är supersnyggt och ett snyggt och lite mer dressat alternativ än till exempelvis ballerinas. Stövlar i mocka och skinn med högt skaft känns också som en höst-hit. Ju högre desto bättre. Och vill du sticka ut är det ett par glittriga skor du ska satsa på. Modell spelar mindre roll, glittret ger dig alla modepoäng du behöver.