Gratis: Aktiviteter att göra med barn på lediga dagar

gratis aktiviteter

Helg igen och barnen ska roas! Om man inte kan eller vill spendera några pengar på aktiviteter den här helgen så kommer här några förslag på roliga aktiviteter som är helt gratis!

Besök museum

En del museum har fritt inträde, även om alla inte har det. Bor man i en större stad så är det dock troligt att man kan hitta museum som inte kostar något. I annat fall brukar museum ofta vara billiga, och är det ett roligt museum så är det förmodligen värt varenda krona. Det kan absolut vara värt att kolla upp vilka museum som finns på nära håll, där man bor men kanske även i närliggande orter.

Aktiviteter på biblioteket

Många bibliotek anordnar aktiviteter under lov och helger, men utbudet varierar väldigt mycket mellan olika bibliotek. Det kan vara många aktiviteter eller inga aktiviteter alls, och det kan vara allt från högläsning och filmvisning till kurser av olika slag och pysselstunder – och mycket annat. Ta reda på vad som erbjuds på närmsta bibliotek och om det är något som skulle kunna passa.

Lek i skogen

Det är något med skogen som får igång barnens kreativitet! Lek i skogen och varför inte ta med korv att grilla utomhus vid närmsta grillplats?

Andra kommunala aktiviteter

I vissa kommuner anordnas andra lovaktiviteter. Dessa kan anordnas av lokala idrottsföreningar, musikskolor och andra lokala föreningar till exempel. Även här kan det variera mycket, med idrottsföreningar och musikskolor erbjuder ofta att man får komma och prova på någon aktivitet, medan andra föreningar har andra typer av aktiviteter. Även fritidsgårdar kan ha aktiviteter för äldre barn.

Åk skridskor

Om det finns en ishall eller skridskobana utomhus så finns det ofta tider då allmänheten får åka. Ta reda på när det är öppet för allmänheten, ta er dit och åk skridskor tillsammans.

Besök 4H gårdar

På många håll i landet finns 4H gårdar som tar emot besökare, och här får barnen möjlighet att träffa olika djur. Exakt vilka djur som finns på gården varierar förstås, och det kan vara allt från grisar och kossor till getter, höns och kaniner. Ibland kan man se när djuren matas, och en del djur kan man även klappa. Detta är alltså en riktigt bra aktivitet för barn som älskar djur.

Artikelbild: Envato.com