Förrätter att njuta av under sommaren

Förätter för sommaren

Foto: Unsplash.com

Sommaren är en tid för friska, lättare rätter som kan avnjutas utomhus under långa, varma kvällar. Här är några förslag på sommarförrätter som garanterat kommer att imponera på dina gäster.

 

1. Gazpacho

Denna kalla spansk soppa är perfekt för heta sommardagar. Gjord på mogna tomater, gurka, paprika, vitlök och olivolja, serveras den kall och är uppfriskande och full av smak.

2. Melon och prosciutto

Kombinationen av söta melonkulor och salt prosciutto är en klassisk sommarförrätt. Lägg till färska myntablad för en extra uppfriskande touch.

3. Skaldjurssallad

En lätt skaldjurssallad med färska räkor, krabba eller musslor är alltid en hit på sommaren. Servera med en lätt citron- eller vitlöksdressing.

4. Bruschetta med tomat och basilika

Krispigt bröd toppat med färska tomater, basilika och olivolja. Denna italienska klassiker är perfekt som en sommarförrätt.

5. Färsk capresesallad

Simpel och otroligt smakrik: en capresesallad med färska tomater, mozzarella och basilika är en verklig sommarfavorit. Toppa med olivolja och balsamico för extra smak.

6. Grillade grönsaksspett

Lätta att förbereda och läckra att äta, grillade grönsaksspett med paprika, courgette, aubergine och lök är ett utmärkt vegetariskt alternativ.

7. Ceviche

Denna sydamerikanska rätt av rå fisk som har marinerats i limejuice är en ljus och zesty förrätt som är perfekt för varma sommarkvällar.

8. Fyllda ägghalvor

En klassiker som aldrig går ur tiden. Du kan experimentera med olika fyllningar, som avokado, räkor eller ditt favoritörörtssmör.

9. Grillade pilgrimsmusslor

Grillade pilgrimsmusslor serverade med en enkel citron- eller vitlökssmör är en riktig sommarlyx.

10. Färska fikon med getost

Säsongens färska fikon, toppade med krämig getost och honung, är en sötsalt förrätt som kommer att imponera på dina gäster.