Familjen Norrström är tillbaka i rutan: ”Barnen älskar det”

Norrströms


Tolvbarnsmamman Mirka Norrström är inte bara en rutinerad mamma. Numera är hon dessutom även rutinerad tv-stjärna. Den 27 januari drar en ny säsong av Familjen Annorlunda igång och även den här säsongen får vi följa med hem till familjen Norrström.

Senast vi träffade familjen bodde de utanför Enköping och hade tio barn. Numera bor de i ett hus i Björklinge utanför Uppsala. Dessutom har de  hunnit få inte bara ett, utan två barn till. Men nu är det stopp. Lilla Lilja som föddes i augusti blir Mirka och Peters sista barn.

Det här är fjärde gången de medverkar i tv-programmet Familjen Annorlunda och att ha ett filmteam i hasorna har nästan blivit vardag för storbarnsfamiljen.
– När filmteamet kom på fredagseftermiddagen ropade de ”Vi är hemma nu”. Vi har verkligen haft tur som klickat så bra med alla de filmteam som vi jobbat med. Vår näst yngsta dotter Älva frågar fortfarande efter ljudteknikern som hon blev särskilt förtjust i.
Hur känns det att se sig själv på tv?
– Även om vi har gjort detta många gånger så vänjer mig sig aldrig att se sig själv i tv. Och det är ännu värre att höra sin egen röst.


Vad tycker barnen om att vara med i programmet?
– De älskar det. Den är omgången har till och med våra äldsta barn öppnat upp sig mer framför kamerorna.

Inspelningarna pågick under tio helger i höstas, men det är förstås bara en liten, liten del av allt filmat material som kommer med i programmet.
– Det är alltid lite läskigt att man inte vet på förhand hur det har klippt ihop allting, säger Mirka.


Vilket är ditt roligaste minne från den är säsongen?

– Det var definitivt när hela familjen åkte till Finland för att hälsa på mina morföräldrar. Jag hade inte träffat dem på fem år. Det var verkligen en rolig resa att få göra!

 

PERSONLIGT
Namn:
 Mirka Norrström
Bor: Björklinge utanför Uppsala
Familj: Peter 49 år, Kevin 16 år, Linnéa 14 år, Jennifer och Benny 11 år, Selina 9 år, Victor 8 år, Oliver och Alice 7 år, Thor 5 år, Nellie 3 år, Älva 1 år och Lilja som är född i augusti 2013. Dessutom tre bonusbarn: Emmelie 27 år, Daniel 21 år och Mikaela 20 år.

 

EXKLUSIVT FILMKLIPP: Kolla in när familjen rullar 150 köttbullar – till en enda middag

 

Familjen Annorlunda sänds i TV4 med start måndagen den 27 januari.

 

Missa inte Mirkas blogg här på Loppi.se.

 

LÄS OCKSÅ: Carola Wetterholm: ”Min man har lämnat mig ensam med nio barn”

LÄS OCKSÅ: Tiobarnsmammans Tina Johansson: ”Vi har skiljt oss”