Datum för påsken 2023: Är annandag påsk en röd dag?

är annandag påsk en röd dag?
Räknas annandag påsk som en röd dag? Loppi.se har självklart svaret. Här listar vi också alla datum som vi firar påsk 2023. 

Påsken är äntligen här! För några av oss är det en favorithögtid eftersom vi får lediga dagar och långhelg. Men är annandag påsk en röd dag? Svaret får du här!

Är annandag påsk en röd dag?

Är man ledig annandag påsk, för visst är annandag påsk en röd dag? Svar Ja! Annandag påsk är en röd dag. Om du inte är ledig på räda dagar så har du med stor chans till att få OB-ersättning den dagen, och det är ju också bra!

Vilka dagar i påsk är man ledig?

Följande dagar under påsken 2023 är röda dagar:

  • 6 april 2023, torsdag, Skärtorsdag – inte röd
  • 7 april 2023, fredag, Långfredagen – röd dag
  • 8 april 2023, lördag, Påskafton – inte dag
  • 9 april 2023, söndag, Påskdagen – röd dag
  • 10 april 2023, måndag, Annandag påsk – röd dag

Undrar du om du är ledig under de röda dagarna under påsken 2023? Det enda sättet att ta reda på det är genom att titta noggrant på ditt anställningsavtal. Om det står att du är ledig på röda dagar, så är det så. Om inte, så är det troligtvis så att du kommer att arbeta under dessa dagar. Om du är osäker, kan du alltid fråga din chef för att få klarhet i situationen.

Men om du blir tvungen att arbeta under röda dagar kan du trösta dig med att du kommer att få extra betalt. Sannolikt kommer du att få både helg- och storhelgsersättning.

Artikelbild: Envato.com