Dani Pavlica om graviditeten: ”Dubbelt så mycket kärlek och glädje”

dani pavlica

I början av oktober gick Danijela Pavlica ut med den roliga nyheten att lilla Vienna ska bli storasyster – superkul tycker vi. I den här intervjun delar hon med sig av tankar kring graviditeten, kommande förlossning och familjelivet.

Hur mår du hittills i den här graviditeten?

–Jag mår bra, och den här graviditeten är väldigt lik den förra. Möjligen så att jag har ett lite hetare temperament till och från, men det säger Babak att jag har i vanliga fall också, haha.

Vad är det bästa med att vara gravid tycker du?

–Det är att jag tycker att folk är lite extra snälla och förstående.

Vill ni ta reda på vad bebisen har för kön?

–Babak vill det men inte jag. Jag tycker att det kan bli en trevlig liten överraskning på BB sen.

Hur skiljer sig dina tankar kring förlossningen nu och när du var gravid med Vienna?

–Den här gången vet man ju mer eller mindre vad som väntar en och jag känner mig mer rutinerad. Jag är inte alls orolig eftersom jag hade världens bästa förlossning med Vienna. Och det ska jag satsa på att få det denna gången med.

Har du några speciella tankar eller önskemål kring kommande förlossning?

–Nej egentligen inte. Mer att det blir lika bra som sist!

Tips till läsare som väntar sitt första barn och är oroliga över förlossningen?

–Mina tips är att gå på de kurser som erbjuds, kolla youtubevideos så får du en bild av ungefär hur det kan gå till. Även om alla förlossningar är unika. Sen att man inte ska ha några direkta förväntningar, det är lätt att man då blir besviken, mer att man ska försök att bara ta det lite som det kommer. Om man tänker att ”det blir vad det blir” så blir det förmodligen den bästa dagen i ditt liv.

Hur förbereder ni er för livet som tvåbarnsföräldrar?

–Vi har inte förberett oss så mycket än, men vi räknar med att det blir MER än dubbelt så mycket jobb. Vi har ju förskola till Vienna samt hjälp av både föräldrar och barnvakt. Vilket jag är väldigt tacksam för det då betyder så mycket när man får avlastning, även om man såklart njuter av all den kärlek man får från sitt barn! Jag vet att många skäms för att ta hjälp för att kunna få avlastning, och jag vill säga att det absolut inte är något fel med att ta emot den hjälpen man kan få. Jag vill snarare uppmana andra föräldrar till att ta så mycket hjälp som ni bara kan, för man får aldrig glömma bort sig själv i allt kaos.

Vilken tror du kommer bli den största omställningen?

–Jag tror att det kommer att bli en stor omställning för Vienna eftersom hon får dela på vår uppmärksamhet med sitt syskon.

Vad ser ni mest fram emot när det kommer till livet som tvåbarnsföräldrar?

–Jag tänker att det blir dubbelt så mycket kärlek och dubbelt så mycket glädje av allt.

Om du fick fantisera helt fritt nu och tänka dig några år framåt i tiden; hur många barn har ni då och hur ser ert liv ut?

–Babak är nöjd med två barn men jag hoppas att vi har ytterligare ett till barn ganska tätt inpå. Sen hoppas jag att vi bor i vårt fina sommarhus på Värmdö, mestadels av tiden i alla fall.

Besök Dani på hennes Instagram: @danipavlica

Läs också:

Så går en förlossning till

Foto: Dani/Privat