Barnvagnsmarschen höjer rösten mot mödradödlighet – gå med och gör skillnad!

barnvagnsmarsch_medLogo

Illustration: Louise Winblad

Den 8 mars har du möjlighet att gå årets viktigaste promenad med din barnvagn genom att delta när RFSU anordnar Barnvagnsmarschen för att stoppa mödradödligheten. Förra året arrangerades hela 34 marscher runt om i landet och i år hoppas vi att ännu fler barnvagnar ansluter sig för att tillsammans bidra till att lyfta frågan om mödradödlighet.

Som läget är idag dör en kvinna varannan minut på grund av en graviditet eller förlossning. Orsakerna är bland annat bristande tillgång till sexualupplysning, preventivmedel, säkra aborter och mödrahälsovård. Det här går att förändra! 9 av 10 dödsfall kan förhindras med politisk vilja och resurser. För oss på LOPPI är det självklart att stödja marschen och vi tror att du, precis som vi, vill vara med och bidra till att världens ledare tar sig i kragen. Vi utmanar dig därför att dra ihop ett barnvagnsgäng på minst tio personer och gå en barnvagnsmarsch på er ort. Mer information och anmälan hittar du här.

Det är enkelt att vara med och rädda liv. Gå bara in på barnvagnsmarschen.se och anmäl din egen barnvagnsmarsch om det inte redan finns en på din ort. RFSU hjälper sedan till med kampanjmaterial, lathundar och några regnskydd från Mini Rodini.

Tillsammans kan vi sätta stopp för att människor dör i onödan. Ju fler som hjälper till att lyfta frågan om mödradödlighet desto större är chansen att frågan prioriteras. Nu hjälps vi åt att sätta denna livsviktiga fråga på agendan.

Om du vill läsa på mer om mödradödlighet kan du klicka dig in hos RFSU.

 

/LOPPI-gänget

 

Ps, vi vill såklart gärna se alla härliga engagemang! Dela med dig på #barnvagnsmarschen och #loppisverige 🙂