Nostalgisk tillbakablick: Barnprogram vi som växte upp på 90-talet minns

barnprogram från 90-talet

Vi som var barn på 90-talet minns med värme de program vi såg som barn. De flesta får ett leende på läpparna när man påminns om dessa program, eller helt plötsligt kommer att tänka på introt till dem. Kommer du ihåg något av dessa barnprogram? Spela upp musiken för en härlig nostalgitripp! 

Trasdockorna

”Att va söta men lika som bär vad är det att ha, lite annorlunda är inget fel att va…” Ja, Trasdockorna minns vi onekligen med värme. De lärde oss att det var helt okej att vara annorlunda, att vi alla är olika och att det är mer än okej. Trasdockorna är egentligen från 80-talet, närmare bestämt 1986 och fram till 1994, men här i Sverige sändes det under 90-talet.

Björnes magasin

Allas vår älskade Björne. Och många var vi som blev besvikna när Björne plötsligt fick ny röst… Björnes magasin hängde med under många år, från 1987 och fram till 2004. Och under dessa år, eller åtminstone fram till år 2000 då Björne fick ny röst, var det omåttligt populärt.

Luftens hjältar

Även detta är ett sådant barnprogram vi än i dag minns introt till. Detta program gjordes 1990-1991, men sändes senare i Sverige. Och vi är nog många som minns Baloo och gänget som var ”luftens hjältar hela dan”.

Bumbibjörnarna

Många var vi som älskade att kolla på dessa gulliga Bumbibjörnar. Detta program gjordes mellan 1985 och 1991, med i Sverige gick det även under 90-talet.

Bananer i pyjamas

Många minns B1 och B2, och många älskade dem. Detta program gjordes 91-92, men i Sverige sändes det först 1997. Och visst minns väl de flesta introt fortfarande? ”Bananer, i pyjamas, de kommer två och två. Bananer, i pyjamas, de jagar björnar små. För de vill så gärna kramas, vilket fasligt sjå!”

Dagens visa

Det här programmet hängde med ganska länge, och sändes faktiskt första gången redan 1987. Trots att det här bara var korta inslag med barn som sjöng olika visor så var det orimligt underhållande att se de osäkra stackars barnen flacka med blicken medan de presenterade sig, för att sedan sjunga sin visa.

Skurt

Alla minns väl Skurt? Han blev kändis i hela landet och fick åka ut på en massa spännande äventyr, som vi kunde följa genom tv:n. Skurt sändes första gången 1989 men hängde med oss genom hela 90-talet.

Artikelbild: Envato.com