8 dräkter som gör succé på barnmaskeraden

Barnmaskerad

Få kalas kan bli så kul som en riktig barnmaskerad då barnen får klä ut sig och leva ut fantasier och roller.  En välfylld maskeradlåda kan också bjuda på överraskningar i vardagen när barnet väljer att klä ut sig. Här är åtta kostymer att klicka hem!

Artikeln innehåller reklamlänkar.

De psykologiska fördelarna av att klä ut sig för barnmaskerad är stora. Barnet ökar sin förmåga att umgås, visa empati och utveckla sitt självförtroende genom rollspel. Barn lär sig också mycket genom att imitera en maskeradkaraktär.

Låt barnet välja maskeraddräkt

Redan från födseln börjar barn utveckla sin personlighet. För att göra det upptäcker barnet olika roller tills de hittar sin egen identitet i sitt eget sociala sammanhang. Därför är det viktigt för barnet att hen själv får välja kostym. Barn som normalt är blyga kan i en förklädnad våga ”leva ut” och inte låta blygheten ta över. När ett barn i förklädnad känner sig mer självsäker förbättras barnets kommunikationsförmåga och förmåga att umgås med sina kompisar. Att klä ut sig är ju förstås också väldigt roligt!

Vad sägs om modiga superhjältar, vänliga djur, sagoprinsessor och sagoprinsar, mordiska eller snälla monster? Alla dessa dräkter ger barn idéer som hjälper dem att utveckla sin personlighet.

Här tipsar vi om kostymer för barnmaskeraden eller när barnen känner för att klä ut sig hemma!

 

1. Egyptisk kvinna för barnmaskerad

 

Egyptisk kvinna_Barnmaskerad

När man får klä sig som en egyptisk gudinna kanske inspirationen gör att det blir en egyptisk dans? Den här dräkten kan bli barnmaskeradens succédräkt. Dräkten har en klänning och en väst med tillhörande detaljer. Du hittar maskeraddräkten HÄR.

 

2. Kapten Jack piratdräkt för barnmaskerad

Kapten Jack är en karaktär som många tycker är kul att klä ut sig till på barnmaskeraden. Du hittar piratmunderingen HÄR.

 

3. Pirattjej för barnmaskerad

 

 

Pirattjejer finns också bland pirater. Den här piratdräkten i dödskallemotiv har en gotisk touch. Piratdräkten består av en röd- och svartrandig klänning med tillhörande vit överdel och en vit dödskalle med korslagda benpipor tryckta där fram. Piratlooken förstärks av den matchande svart- och rödrandiga huvudscarfen som också har motiv med dödskalle och benpipor. Dräkten är till 100 procent gjord i polyester och du hittar den HÄR.

 

4. Askungen maskeraddräkt för barn

Askungen barnmaskerad

Askungen är en av de mest kända prinsessberättelserna med ett romantiskt slut när den fattiga flickan lyckas charma prinsen på slottet. Den ljuvliga kjolen rör sig fint när man snurrar runt, du hittar Askungedräkten för barnmaskerad HÄR.

 

5. Monstret Sulley för barnmaskerad

 

Monstret Sally för barnmaskerad

Monstret Sulley ser ut att ha kommit direkt från Monstropolis. Monstren i staden Monstropolis är livrädda för barn eftersom de tror att barn är giftiga. Den här blå Sulleydräkten är gjord för att imponera på barnmaskeraden och du hittar den HÄR.

 

6. Viking maskeraddräkt på barnmaskerad

 

viking_barnmaskerad_Flicka

Viking maskeraddräkt gör att barnet upplever sig återvända till vikingatiden. Vikingadräkten går över barnets knä och har fina detaljer med ett bälte i midjan. Till vikingadräkten medföljer en huvudbonad. Du hittar den här fina Vikingautrustningen HÄR.

 

7. Vampyr spindeldräkt till barnmaskeraden

Vampyr_Flicka_Barnmaskerad

Vampyr spindeldräkt kan skrämma den minst lättskrämda. Ibland kan det vara kul att se lite farlig men ändå snygg ut. Den snygga vampyrklänningen har coola spindelnätsdetaljer och en fastsydd krage. Den här vampyrdräkten hittar du HÄR.

 

8. Dracula cape dräkt för barnmaskerad

Dracula håller sin advokat fången trots att han vill hjälpa Dracula att bosätta sig i England. Som Draculas fånge förstår advokaten att Dracula med sina övernaturliga krafter inte borde få komma till England.  Advokaten lyckas inte stoppa Dracula från att komma till England och smitta människor med sin blodtörst. Men när Dracula har åkt hem till sin borg i Rumänien lyckas advokaten döda Dracula i sin kista och människor som har blivit smittade av Darculas blödtörst tillfrisknar.

Rollen som Dracula passar för den som vill sprida lite skräckkänsla på barnmaskeraden! En cape i svart gör att man kan se ut som Dracula. Till capen använder du en vit skjorta och svarta byxor. För bästa effekt så kan du komplettera med vit ansiktsfärg och huggtänder.

Läs också:

Tips för planering av barnkalas

Barnmaskerad är nyttigt för barns fantasi

Artikelbild: Canva