Inspiration: Färgglada dekorationer på midsommar

Snart stundar återigen en midsommar, som många gärna firar med god mat och roliga aktiviteter. Men lika viktigt kan det vara med dekorationerna. Här kommer våra bästa tips på dekorationer till midsommar.

Blomstergirlanger

Blomstergirlanger, och andra dekorationer med blommor, känns som ett givet inslag på midsommar. En blomstergirlang passar perfekt som bordsdekoration, och här kan man förstås anpassa längden efter bordet. Bind vackra blommor och blad med en mjuk spoltråd, så långt som det behövs, och låt sedan blomstergirlangen pryda bordet.

Sju sorters blommor

Att duka med blommor är också perfekt för midsommar. Här kan man gärna kombinera med hemmagjorda placeringskort, om man vill använda sig av sådana.

Om du väljer att duka med blommor så kan det vara en kul idé att lägga sju olika sorters blommor vid varje tallrik. Som bekant ska vi plocka just sju olika blommor, utan tystnad, på midsommarkvällen för att sedan lägga dessa under kudden – och drömma om den vi ska gifta oss med. Lägg dessa på bordet istället, som en fin dekoration med anknytning till midsommarafton.

Midsommarstång i miniformat

Vad förknippar vi mer med midsommar än midsommarstången? En liten midsommarstång passar perfekt som dekoration. En sådan går dessutom hyfsat enkelt att göra, åtminstone för den som är lite pysslig. Använd blompinnar eller grillspett för att göra själva stången, och dekorera sedan med blommor och blad.

Denna lilla midsommarstång kan sedan enkelt stoppas ned i en kruka. Vill man hellre ha den fristående så kan man fixa en fot till den så står den stadigt på egen hand.

Midsommarkransar till gästerna

Även midsommarkransar förknippar vi förstås med midsommar, och dessa använder vi såväl i midsommarstången som på huvudet. Midsommarkransar passar även perfekt som dekoration. Om gästerna inte är allt för många och du har ork att göra ett flertal sådana, eller har hjälp, så kan du helt enkelt fixa en varsin midsommarkrans till varje gäst.

Dessa kransar kan till exempel hängas på stolarna eller läggas vid varje plats, där den kan vara dekoration – men även användas av de gäster som vill göra det.

Andra tips för dekorationer och dukning

  • Använd ljusa och somriga färger.
  • Dekorera med blommor – det kan (nästan) inte bli för mycket blommor på midsommar.
  • Duka med vackra glas till midsommardrinken, eller vad ni nu ska dricka.
  • Blombuketter, som du plockat själv. Enkelt, men vackert.
  • Ballonger funkar på alla fester och firanden. Välj ljusa färger även här.
/
stats