Att köttkonsumtionen har en stor klimatpåverkan står klart och vi vet nog alla med oss att vi kanske borde dra ner på köttätandet. På sommaren kan det kännas självklart att lägga en rejäl biff på grillen men det finns faktiskt gott om vegetariska alternativ. Vi har frågat LOPPI:s toppbloggare Linnéa Seidel om hennes bästa tips!
Fetaost som värms upp på grillen blir mjuk, krämig och helt perfekt att ha i en sallad. Variera med olika smaksättningar som färska örter, salladslök och citron. Receptet på grillad fetaost hittar du här ››
Glöm tråkig kokt blomkål utan smak – ge kålen lite kärlek och få det dubbla tillbaka i form av en smaksensation. I receptet nedan skjutsas blomkålen in i ugnen men det går precis lika bra att lägga skivorna på grillen. Mums! Receptet på grillad blomkål hittar du här ››
2 medelstora zucchini 2 paprikor 10 st cocktailtomater 10 cm purjolök färsk persilja 150 g fetaost 3 msk röd pesto 1 msk citronsaft salt & svartpeppar
Dela zucchinin och skrapa ur kärnorna med hjälp av en sked. Finhacka paprika, tomater, purjolök och färsk persilja. Smula i fetaosten och rör i peston, pressa i citronen. Smaka av med salt och peppar. Fyll zucchinin med grönsaksfyllningen. Lägg på grillen och låt den ligga tills den mjuknat och fått lite färg. Servera en stor, härlig grön sallad till!