Oavsett om du är mitt uppe i semesterfirandet eller tillbaka på jobbet kan det vara behövligt med lite inspiration till middagen. Den här veckan tipsar Linnéa från Linnéas Skafferi om 5 läckra fiskrecept. Fisk innehåller massor av protein och omättat fett vilket är bra för hälsan. Är det svårt att få barnen att äta fisk? Testa då något av Linnéas läckra recept för garanterad framgång hos de små!
Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, skriver en veckomatsedel med middagstips varje måndag.
Du behöver: 400 g torskfilé 2 dl mjöl 2 ägg 3 dl panko-ströbröd salt & svartpeppar
Gör såhär: Skär fisken i lagom stora bitar. Torka helt torra med lite hushållspapper. Häll upp mjöl, ägg och ströbröd i tre olika skålar. Vispa ägget lätt. Krydda mjölet med salt och svartpeppar.
Doppa fisken först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Lägg i en ugnsfast form. Upprepa med resten av fiskbitarna.
Värm ugnen till 225 °C och ugnsstek fiskpinnarna i cirka 20 minuter eller tills de är helt genomstekta och fått fin färg.
Vit, kall sås:
4 dl creme fraiche eller gräddfil 1 dl majonnäs 2 msk finhackad dill saft från 1/2 citron 2 msk bostongurka salt & peppar
Blanda samman creme fraîche och majonnäs i en skål, Ha i finhackad dill, saftren från 1/2 citron och bostongurka. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå minst 30 minuter i kylen innan den serveras.