Årets Snällkalender 2021 är äntligen ute – smygkika här

Den populära Snällkalendern från anti-mobbningorganisationen Friends är tillbaka även i år! I varje lucka döljer sig en snäll handling varje dag ända fram till jul. LOPPI har tagit reda på var du kan köpa den.

Julen har ju egentligen ett centralt budskap: kärlek! Så passa på att sprida vänskap och kärlek med Friends fina Snällkalender 2021 – där varje lucka innehåller en gärning eller omtanke att visa. Varje handling är skrivet av ett barn.

Vad är Snällkalendern 2021?

Snällkalendern är en adventskalender av organisationen Friends, som verkar för att sprida kunskap om mobbning och motverka utanförskap. Snällkalendern 2021 är alltså en i raden av årliga kalendrar som kommit ut från organisationen, där varje lucka innehåller en god handling som på något vis hjälper barn och vuxna att prata om viktiga ämnen som rör mobbning och vänskap. Den är utformad på ett tillgängligt sätt och är populära både bland skolor men också hemma!

Speciellt för i år är att den kommer i ett A4-format som är lätt att ställa eller hänga upp på väggen – men vill du spara på papper finns den även i digitalt format.

”En persons handling kan vara avgörande”

På Friends är Snällkalendern 2021 ett av många sätt att lyfta frågor om mobbning och är en del av många sätt att nå ut till barn och vuxna för att öka medvetenheten.

– Vi är oerhört glada att återigen kunna erbjuda möjligheten att sprida värme i form av goda handlingar under december månad. En julkalender stoppar inte mobbningen, men en persons handling, eller ett enkelt hej – kan vara avgörande för ett barn som känner sig ensamt eller
utanför. Förra året kunde vi med Sveriges hjälp sprida över 1 miljon goda handlingar, och i år hoppas jag att vi kan sprida ännu fler, säger Maja Frankel, Generalsekreterare Friends.

Kliv in i en magisk sagovärld

– I år har vi hämtat inspiration från gamla julkort, där kalendern nu är som att öppna en bok och kliva in i en sagovärld, säger Malin och Anna på Mrs Mighetto – en kreatörsduo som ligger bakom illustrationerna av årets Snällkalender.

De lägger till:

– Årets Snällkalender är också väldigt rolig tack vare att den är skapad av barn. Alla luckor innehåller tips från barn på hur man kan vara snäll, vilket vi tycker är en genial idé från Friends. Det har varit så fint att få göra årets Snällkalender och vi är enormt stolta över resultatet.

Illustration: Mrs. Mighetto Fotograf: Malin Lindner

Vad kostar den?

Snällkalendern 2021 från Friends kostar 79 kronor i butik – då går ungefär 50 kronor till Friends arbete.

Var kan jag köpa den?

Snällkalendern 2021 finns bland annat att köpa i COOP-butikerna, Apotea, Granngården, Mrs Mighetto, Babyland, Miniroom, Stor & Liten med flera!

Artikelbild: Friends / Mrs. Mighetto / Malin Lindner