Vi välkomnar Amanda Panahi som ny influencer på LOPPI!

Amanda Pahani är ny bloggare på LOPPI.se

Hon är den modemedvetna Stockholmsmamman som inte är räds att lufta såväl härligheter som bördor i föräldraskapet. Vi välkomnar Amanda Panahi som ny influencer på LOPPI!

Foto: Sandra Rogers

Välkommen Amanda! För de som inte känner till dig sen innan, hur skulle du beskriva dig kort?

– Hmm, den här frågan är alltid så svår att svara på, haha! Men jag skulle nog beskriva mig själv som en aktiv, glad tjej med mycket på g, som älskar livet hemma med min familj men även tjejen som gärna sätter på mig högklackat för en helkväll med tjejerna. För mig är det viktigt att fortfarande vara just Amanda och inte bara mamma. Jag tror jag har lyckats ganska bra.

Läs också: “OVERALLTEST: Vilken overall är bäst i test 2017?”

Vad kommer vi få läsa om i bloggen framöver?

– Det mesta från vårt liv. Jag delar med mig av min syn på mammarollen, erfarenheter, Chloés utveckling, vår vardag, resor och en del mode. En härlig mix med andra ord.

Du är mamma till Chloé, 1, är livet som mamma som du förväntade dig?

– Nu är det som jag förväntade mig, mysigt, roligt och rätt krävande. Vi hade en tuff start med lillans magproblem, jobbig amning, sömnlösa nätter, en släng av förlossningsdepression och generellt en rätt missnöjd bebis. Då var det verkligen inte som jag förväntade mig, kanske hade jag förskönat mammarollen innan men det blev långt ifrån som jag tänkt mig, Chloé kunde enbart sova på mig så jag satt med henne i famnen dag som natt, skrek direkt jag la ifrån mig henne. Jag har skrivit mycket om vår tuffa start då jag gärna vill dela med mig till nyblivna mammor, berätta att de inte är ensamma i det kämpiga.

Läs också: “4 anledningar till att trots är något BRA”

Ni gillar ju att resa och i bloggen skrev du att ni gärna passar på att göra det nu under föräldraledigheten. Kan du inte dela med dig av dina 5 bästa tips för att resa med barn?

– Självklart! Jag älskar att resa med lillan.

Amanda Pahani med familjen.

 

Amandas bästa tips för en smidig och härlig resa med barn

Rätt inställning

“Nummer ett är definitivt: tro inte att det är som förr. Det är såklart en del meck, men med det sagt så tycker jag det är roligare nu. Jag har uppskattat allt lite mer när vi rest med lillan.”

 

Packa en nödnecessär

“Ha alltid med en necessär med det viktigast till barnet i handbagaget, vi har alltid näsdroppar, nässug och blöjor såklart. Även ombyten då man aldrig vet vad det är för temperatur i planet och olyckor kan ju också ske med småttingar, även filtar och kudde är bra att ha med. Det känns skönt att vara beredd uppe i luften.”

Läs också: “15 saker du kan göra för att få ditt barn att le idag”

 

Förbered underhållning

“Underhållning på flygresan och restauranger är a och o för sinnesron, vi har laddat ned flera appar (tips är tittut/pekbok för småbarn, babapp och barnsånger) till lillan som även fungerar offline.”

 

Släpp rutinerna

“Släpp lite på rutinerna, en vardagsstress har inget på semestern att göra, på våra resor får Chloé äta när vi äter och en och annan majskrok/brödbit slinker när för att vi alla ska ha det så bra om möjligt.”

 

Ge varandra egentid

“Är ni två vuxna på resan, ge varande lite egentid! Att ha med barn på semestern är inte lika med slappa i en solstol, kanske den ena kan gå iväg och bada med barnet en stund så att den andra kan få slappa med en bok. Vi kör dessutom alltid varannan morgon, om hon vaknar tidigt.”

 

Skaffa en uppblåsbar pool

“På stranden har vi haft med oss en liten uppblåsbar pool vi fyllt med vatten och leksaker, som vi ställer bredvid våra solstolar, perfekt för lillan att sitta och plaska i. Tror det absolut roligaste för de små är att få upptäcka den nya platsen utifrån sitt perspektiv, låt dem göra det och häng med på deras äventyr, underbart!”

 

MISSA INTE AMANDA PANAHIS BLOGG OCH HENNES INSPIRERANDE INSTAGRAMKONTO!

Läs också

  1. 3 vanliga semesterbråk - så löser ni dem!
  2. FÖRÄLDRARNA: "Så mycket godis ger vi barnen på Halloween!"
  3. OVERALLTEST: Vilken overall är bäst i test 2017?