Veckans middagstips: 5 recept på mat under höstlovet!

Mozzarellaburgare, tacopizza eller en klassisk pasta med köttfärssås? För vissa innebär höstlovet mer tid med familjen men även mer tid för matlagning. Den här veckan tipsar Linnéa om 5 utsökta recept för hela familjen, perfekt på middagsbordet under höstlovet. 

Ibland är det lätt att fastna i ”pannkaksträsket” och då kan det vara uppfriskande med lite härlig inspiration på nya goda maträtter att testa. Hamburgare och pasta med köttfärssås är exempel på maträtter som de flesta barn uppskattar och går att göra i många olika varianter, här hittar du några av Linnéas favoriter.

Varje vecka delar LOPPIs mat- och bakbloggare Linnéa Seidel, som bloggar på Linnéas skafferi, med sig av middagstips på bloggen. Den här veckan är temat höstlovsmat, och du hittar alla recept här nedanför.

5 recept på höstlovsmat som passar stora och små

Hemmagjorda chicken nuggets 

Som många andra föräldrar har även Linnéa ibland svårt att få i barnen mat, men då brukar det här receptet på hemmagjorda chicken nuggets alltid funka!

Mozzarellaburgare

Hamburgare går att göra i otroligt många varianter, de flesta uppskattas av våra små. Den här saftiga hamburgaren är fylld med mozzarella, extra god när den serveras med coleslaw och stekt majskolv, mums!

Pasta med köttfärssås

En riktig favorit hos många barn, pasta med köttfärssås. Även denna rätt går att göra i oändligt många varianter, här är ett recept på klassisk köttfärssås. Om man vill spetsa köttfärssåsen med lite mer nyttigheter kan man även prova Linnéas favoritvariant, köttfärssås med linser och morötter.

Fisk i ugn 

Det här receptet är ett av de mest populära på Linnéas Skafferi! Fisk går kanske inte alltid hem hos alla barn men det här receptet på fisk i ugn brukar även uppskattas av barnen. Perfekt mitt-i-veckan-mat.

Tacopizza

Även pizza går att göra i många olika varianter, fyllning och kryddor går att variera i mängder beroende på vad man är sugen på. Den här veckan tipsar Linnéa om ett recept på en smarrig tacopizza gjord på tortillabröd, perfekt när det inte finns alltför mycket tid över till matlagning.

Vill du ha mer middagstips och matinspiration? Missa då inte Linnéas blogg här!

Läs också: Bästa varmluftfritösen

Läs också

  1. 5 vegetariska middagstips att testa i veckan
  2. Veckans middagstips: 5 recept på värmande soppor och grytor!
  3. Halloweenpyssel att göra på förskolan eller hemma