Veckans middagstips: 5 maxade sallader
Vårsolen är här och suget efter sallad blir större för många. Den här veckan bjuder Linnéa Seidel på fem stycken recept på matiga sallader. Vad sägs som kikärtssallad eller varför inte en mumsig amarantsallad? Testa dig fram och hitta din favorit.
Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, skriver en veckomatsedel med middagstips varje måndag.
Veckans middagstips från Linnéas skafferi
Måndag: Kikärtssallad
2 port:
Du behöver:
rostade kikärtor
2 port kokt, kall quinoa
2 stora mogna tomater
skuren grönkål
färsk persilja
sesamfrön
ajvar
halloumi
citron
Gör såhär:
Rosta kikärtorna enligt anvisning i tidigare inlägg. Skär tomaterna i klyftor, lägg quinoa, tomat, kikärtor och grönkål i två skålar. Strö över färsk persilja och sesamfrön. Klicka i lite ajvar. Pressa citron över. Stek halloumi och servera till.
Tisdag: Matig sallad med rödkål
Du behöver: Rödkål eller grönkål som bas. paprika
babyspenat, mangold eller ruccola
nötter eller frön
halloumi
Gör såhär:
Stek eller grilla paprika för härlig sötma, ha i fina små bladgrönsaker som babyspenat, mangold eller ruccola. Ha nötter eller frön för att få lite knaprighet och tuggmotstånd. Pricken över i brukar vara att steka ett par halloumiskivor att ha till.
Onsdag: Amarantsallad
Du behöver:
amarant
grönkål
rödkål
blodapelsin
avokado
stekt halloumi
oliver
grantäpplekärnor
Gör såhär: Koka upp amaranten jag enligt förpackningen. Till allt gjorde jag en superenkel rödbetshummus där jag mixade en burk avrunna kikärtor, en vitlöksklyfta, citronsaft, salt, lite spiskummin och en kokt rödbeta i en matberedare. En härligt röd röra som passar perfekt till matiga sallader!
Torsdag: Treveckorssallad
Fredag: Sparrissallad med pocherat ägg
För fler härliga recept och grym middagsinspiration – läs Linnéas blogg här!