Veckans matsedel – mozzarellaburgare och 4 andra middagstips

Den här veckan bjuder Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, bland annat på recept på mumsig mozzarellaburgare och en härlig kikärtsgryta.  Här är 5 enkla rätter som passar både stora och små. 

Varje vecka delar LOPPIs mat- och bakbloggare Linnéa Seidel, som bloggar på Linnéas skafferi, med sig av middagstips på bloggen. Den här veckan är temat ”en vanlig vecka hemma hos Linnéa”, och du hittar alla recept här nedanför.

5 härliga middagstips

Kikärtsgryta 

Vi startar den här veckan med en supergod kikärtsgryta, gör den gärna dagen innan. Dels för att den tar en stund att göra, men också för att den blir godare om den få stå till sig över natten.

Kycklingpanna med svamp och färskost 

Recept på enkla kycklingrätter kan man aldrig få för många av. Den här kycklingpannan går fort att göra och innehåller inte alls så många ingredienser. Helt klart ett perfekt recept en helt vanlig vardag.

Fisk i ugn med skagenröra

Så här mitt i veckan gillar jag olika varianter av fisk i ugn. Som den här enkla fisken med skagenröra. Enkelt och gott!

Vegetarisk lasagne 

Lasagne är också en himla fin vardagsfavorit. Den här varianten är vegetarisk och istället för vit sås är den gjord på keso. Lite nyttigare, enklare och fantastiskt gott. Keso är ett bra sätt att få upp proteininnehållet.

Mozzarellaburgare 

Avsluta veckan på topp med hemgjorda mozzarellaburgare! En storfavorit hos alla i familjen som passar lika bra sommar som vinter.

Mintkrokantmuffins

De här mintkrokantmuffinsarna är livsfarligt goda! Gör ett gäng och stoppa i frysen, de går utmärkt att tina i micron.

För fler härliga recept och grym middagsinspiration – läs Linnéas blogg här!

Vill du ha goda recept på drinkar? I videon nedan tipsar vi om sex favoriter.

Läs också

  1. 5 middagstips hela familjen kommer älska
  2. 5 middagstips att testa i veckan!
  3. 5 vegetariska middagstips att testa i veckan
  4. 5 middagstips - fredag HELA veckan!