Veckans: Life hacks

Dags för en ny “Veckans…” här på LOPPI.se. Den här veckan är temat “smarta life hacks” och det är bloggaren Laila Högfeldt som skrivit en lista med massa smarta knep. Vad sägs om tips på hur du lindrar hosta eller knepet som gör att dina och barnens fötter håller sig varma och torra? Här är 9 life hacks i vinter för hela familjen. 

laila_hacks

1. Perfekta benvärmare 
Klipp av fotdelen av ett par vuxenstrumpor för att göra barnstora arm- och benvärmare.

2. Värmande sovknep 
Sovsäckar är den perfekta lösningen för barn som sparkar av sig sina täcken och vaknar upp mitt i natten med kyliga små kroppar.

3. Dämpa hostan  
Forskning har visat att honung fungerar lika bra som hostdämpande medicin (Källa: HÄR). Börja med att ge 1/2 -1 tsk och öka vid behov. (obs. ge aldrig honung till barn under 12 månader på grund av risk för botulism)

 4. Få bort ishalka 
Är det jättehalt på trappan? Blanda 1 tsk diskmedel med 1 msk alkohol och 1/2 L varmt vatten. Häll sedan blandningen på trappan.

5. Torka skorna snabbt 
Våta skor i torktumlaren är inte bra för varken skor eller för torktumlare. Använd tidningspapper för att torka skorna. Fyll skorna med tidningspapper och lägg även ett blad på utsidan, fäst med ett gummiband. Byt tidningspapper efter en timme.

6. Sitt säkert i bilen  
Klädesplagg som är tjockare än en tröja kan minska säkerheten i bilbarnstolen. Ta av jackan och spänn fast barnet i stolen korrekt. Lägg sedan jackan bak och fram så att den täcker armarna, bröstet och knäna. Använd gärna en filt för extra värme om det behövs.

7. Mjuka läppar  
Kokosolja är en naturlig och bra produkt att sätta på spruckna och torra läppar. Lägg på kokosolja under dagen och även innan sängdags.

8. Torra fötter
För att hålla strumpor och fötter torra när det är riktigt blött ute, sätt en plastpåse som ett extra lager mellan strumporna och skorna.

9. Bättre grepp
För att ge barnvagnar och cyklar mer grepp på hala vintertrottoarer, sätt fast buntband i plast runt däcken.

Du hittar fler roliga och smarta life hacks i Laila Högfeldts blogg här på LOPPI.se. 

Läs också

  1. Veckans: Drömmen om fler barn
  2. Därför får ditt barn kalla fötter – felet nästan ALLA föräldrar gör!
  3. Inskolning i vintertid - expertens klädtips!
  4. Klä din bebis rätt i vinter - Sheila tipsar inför köp av overall