Veckans helgmums: Sommardessert + lemonad

Äntligen helg igen! Systrarna Eisenman har skapat ett recept på en härlig och snabb sommardessert men mascarpone, jordgubbar och passionsfrukt. Till det kan du servera en svalkande lemonad med vattenmelon och rabarber. 

Snabb sommardessert

Du behöver:
ca 4-6 portioner

200 g cream cheese
200 g marscaponeost
1/2 – 1 dl florsocker
ca 2 dl passionsfruktcurd
c250-300 g färska jordgubbar, skivad
8-10 digestivekex, smulade

Gör såhär:
Rör ihop cream cheese, mascarpone till en slät kräm och smaka av med florsocker. Varva mascarponekräm, passionsfruktscurd, jordgubbar och digestivekex i flera lager, i små glas. Garnera med färsk mynta, citronmeliss och/eller ätbara blommor.

lemonad

Lemonad med vattenmelon

Du behöver:
till ca 1 liter

350 g rabarber
ca 4 dl vatten
1- 1 1/2 dl strösocker
500 g tärnad vattenmelon (utan skal)
färskpressad limesaft från 3 lime
limeskivor till servering

Gör såhär:
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarber och vatten i en kastrull, så att rabarbern är täckt av vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter utan att röra om.  ( Saften behåller sin fin och klar färg genom att inte röra om) Sila av saften i en ren kastrull och tillsätt socker. Rör om tills sockret har lösts upp. Låt svalna helt. Kör vattenmelonköttet i en matberedare eller med mixerstav till en slät puré. Låt purén rinna av igenom en saftduk. Blanda vattenmelonsaft, rabarbersaft och färskpressad lime. Späd eventuellt med vatten till önskad smak,  gärna kolsyrat för en mer läskande smak. Servera riktigt kallt med mycket is och några skivor lime. Öka eller minska mängden socker och lime efter smak.

Tips! Läs systrarna Eisenmans härliga blogg här för fler recept! 

Läs också

  1. Veckans helgmums: Fruktglass på pinne
  2. Veckans helgmums: Nice cream
  3. Veckans helgmums: Glass utan socker
  4. Veckans helgmums: Glass på 3 ingredienser