Veckans helgmums: Rabarberpaj med jordgubbar

rabarberpaj_linneasskafferi

Helg igen! Passa på att baka i helgen, testa att göra Linnéas Skafferis smarriga rabarberpaj med färska jordgubbar och rårörd vaniljvisp. Du kommer inte bli besviken. 

Fyllning:
3 stjälkar rabarber
1/2 L jordgubbar (frysta eller färska)
1 cm färsk ingefära
2 msk flytande honung
saft från 1 lime
äkta vaniljpulver

Pajdeg:
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
2 tsk bakpulver

Gör såhär:
Skär rabarbern i slantar och dela jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull. Finriv ingefäran och blanda i den tillsammans med honungen. Värm allt på medelvärme tills rabarbern börjar mjukna. Rör inte allt för mycket, de skall fortfarande behålla formen. Tillsätt limesaften och en knivsudd äkta vanilj. Ha upp frukten i en pajform. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker och rör tills det löst sig något. Tag kastrullen från plattan och ha i mjöl, havregryn och bakpulver. Det skall bli en smulig massa. Toppa med pajdegen och grädda i 180 grader i cirka 30 minuter.

Rårörd vaniljvisp 6 portioner:
3 äggulor
3 msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde

Gör såhär:
Blanda äggulor, florsocker och vaniljpulver. Vispa detta pösigt. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör ihop allt till en tjock kräm. Servera till den varma pajen.

Vill du ha fler recept? Missa då inte Linnéas blogg här. Eller gå in på Hannas blogg här för fler härliga recept. Även Nina delar med sig av goda bakverk och matiga recept.

Läs också

  1. Helgmums! Baka chokladkaka med kokostosca i helgen
  2. Veckans helgmums: Glass utan socker
  3. Ostbrickan som ger wow-känsla