Veckans helgmums: Rabarbermuffins

I morgon lördag är den muffinsens dag och det ska såklart firas! Baka rabarbermuffins med havregrynsmul i helgen med ett enkelt recept från Linnéas Skafferi. De är perfekta att frysa in för oväntade besök och de smakar ljuvligt. 

Rabarbermuffins, 12 st:

Du behöver:
3 dl strösocker
2 ägg
100 g smör
1 knivsudd vaniljpulver
3 dl vetemjöl
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
ca 3 dl späd och fin rabarber, skuren i småbitar

Gör såhär:
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret och ha i vaniljen. Rör ner det smälta smöret med mjölet i äggsmeten, blanda väl. Det blir en ganska tjock smet. Smält smöret, blanda i socker och havregryn, rör om ordentligt. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela smeten jämnt mellan formarna. Ha i den skurna rabarbern. Strö över havregrynssmulet. Grädda i 180 °C  i cirka 15 minuter. Servera ljumma med en stor klick vaniljglass, eller som klassiska muffins till eftermiddagsfikat.

Sugen på fler recept med rabarber? Kolla Linnés recept på rabarberpaj här. 

paj

Tips! Ta de allra spädaste rabarberstjälkarna. De stora och kraftiga blir oftast ganska träiga och sura i smaken och inte alls lika goda.

Vill du ha fler recept? Missa då inte Linnéas blogg här. Eller gå in på Hannas blogg här för fler härliga recept. Även Nina delar med sig av goda bakverk och matiga recept.

Läs också

  1. Veckans helgmums: Fruktglass på pinne
  2. Veckans helgmums: Glass utan socker
  3. Veckans helgmums: Glass på 3 ingredienser