Veckans helgmums: Mangosmoothie + glass

Nu när sommaren står för dörren vill många äta snabba och enkla frukostar. Gröten får ge plats åt snabbare och svalare val. Då är alla slags smoothies ett perfekt alternativ att ta till! Här har Linnéa från Linnéas Skafferi gjort en supergod mangosmoothie som barnen älskar. Du får även ett recept på en supergod glass!

Du behöver: 
Mangosmoothie, 2 skålar:

2 dl halvtinad mango
1 banan
3 dl naturell yoghurt
1/2 tsk vaniljpulver
ev 1/2 tsk ingefära
hampafrö
färska bär

Gör såhär:
Lägg halvtinad mango, banan, yoghurt och vaniljpulver i en mixer och mixa helt slätt. Tillsätt ev lite ingefära om du gillar det. Ha upp i skålar och strö över hampafrö och färska bär. Ät direkt!
glass

Hemgjord glass på pinne

(6 st)
jordgubbar
ca 3 dl fet yoghurt (tex turkisk)
1 tsk vaniljpulver
saft från 1 lime
honung efter smak

Gör såhär:
Börja med att mixa jordgubbarna till en slät puré. Ha i cirka hälften av limesaften och lite honung. Blanda sedan yoghurt, limesaft, vanilj och honung i en skål. Varva jordgubbspurén och yoghurten i glassformar, stick i glasspinnar och frys in minst tre timmar. Spola gärna lite varmt vatten på formarna för att glassen ska släppa lättare. Det blev hur fint som helst att använda pappersugrör som pinnar till glassen. Men helt omöjligt att äta. Så jag rekommenderar å det starkaste att inte använda det. Kör på en trä-glasspinne eller de som följer med glassformen istället!

Tips! Missa inte Linnéas Skafferi med massor av härliga recept och inspiration. Du hittar bloggen här.

Läs också

  1. Veckans helgmums: Fruktfat 2.0
  2. Veckans helgmums: Pavlova
  3. Ostbrickan som ger wow-känsla