Veckans helgmums: Blåbärsmazariner

Håll utkik efter blåbär på nästa promenad! Gå loss i blåbärsskogen (eller fruktdisken på affären) och använd bären i dessa underbart lockande mazariner från Hannas BageriPerfekta att ställa fram till fikat på söndagen eller för att lyxa till helgfrukosten lite extra. Receptet kan gärna dubbleras för dessa godingar går åt i rasande fart.


Du behöver (för ca 25 st):

Mördeg:
200 g rumsvarmt smör
5,75 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl blåbär

Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk vatten

Garnering:
Blåbär

mazarinen

 

Gör såhär: 

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ in i kylen.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och vänd tillsist ner blåbären och rör om. Ta ut formarna ur kylen och fyll till ca 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Glasyr: Blanda ihop florsockret och vattnet till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat och lägg på några blåbär. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!

 

Tips! Missa inte Hannas Bageri och fler av hennes recept, bloggen hittar du här!