Veckans finalist: “Jag har inte bakat speciellt mycket”

På måndag är det final i “Hela kändis-Sverige bakar” och LOPPI:s toppbloggare Cecilia Ehrling Danermark är i final! Vi ställde några frågor till henne om den kommande finalen och hon ger sitt bästa tips till dig som också vill börja baka. 

I år har musikproducenten Anders Bagge, journalisten och författaren Elisabet Höglund, skådespelaren Johan Östling, proffsdansaren Cecilia Ehrling Danermark, gladiatorn Aris “Phoenix” Sanchez, curlingspelaren Anette Norberg och fysiken Patrik Norqvist tävlat i att baka allt från småkakor till lyxiga tårtor. LOPPI:s toppbloggare Cecilia Ehrling Danermark är i final.

Cecilia Ehrling Danermark: “Jag har svårt att inte äta upp allt jag bakar”

Grattis till finalplatsen Cecilia!
– Tack så mycket!

Hur känns det att vara i final? 
– Det känns jättekul med tanke på att jag aldrig bakar annars.

Hur länge har du varit intresserad av bakning? 
– 
Mitt bakintresse innan varit när jag bakat med min mormor som liten. Annars har jag inte bakat speciellt mycket. Jag tycker att det är väldigt kul men jag har svårt att inte äta upp allt jag bakar.

bakverk_cissi_loppi

Vad bjuder du helst på när du får gäster?
– Jag bjuder helst på något med choklad. Jag älskar choklad och de flesta gillar det.

Kan du avslöja nåt om finalen?
– I finalen skulle alla baka tårtor och det skulle vara något extra. Jag har nog aldrig innan gjort en sådan god och fin tårta tidigare.  Självklart med choklad.


Vad har du för tips till oss nybörjare inom bakning? 
– Bakning är väldigt mycket kemi, så det är viktigt att man håller sig till receptet för att det ska bli lyckat.

Vi håller tummarna för att Cecilia vinner “Hela kändis-Sverige bakar” som sänds måndagen den 5/6 kl 20:00 på TV4. Missa inte Cissis blogg här på LOPPI.se där hon skriver om livet som proffsdansare.  

 

Läs också

  1. Veckans helgmums: Nice cream
  2. Ostbrickan som ger wow-känsla
  3. Veckans: What?! Mamma anmäld till soc för frisörbesök