Vab-hösten är här: Tips som kan hjälpa familjen att hålla förkylningarna borta

I annonssamarbete med Physiomer

Februari brukar vara månaden känd som “vabruari”, men faktum är att säsongen för vab (vård av barn) drar igång redan under hösten. Här tipsar vi om hur du förbereder dig bäst!

Nu är hösten här och förkylningssäsongen drog igång lika snabbt som skolor och förskolor öppnade sina dörrar efter sommaren. Försäkringskassan har dessutom bekräftat ett vab-rekord under pandemins framfart till följd av ökad försiktighet. 

Är du förberedd inför vab-hösten? Physiomer kan hjälpa dig att förebygga förkylning. 

Undvik förkylning i höst med tre tips

Det är såklart svårt att helt undvika vab-dagarna, men det finns ändå några knep som kan förhindra att en förkylning bryter ut. 

1. Tvätta händerna

God handhygien är A och O, inte bara i coronatider. Som bekant är det extremt viktigt i förkylningstider. Tvål och vatten är det allra bästa för att hålla virussjukdomar borta. Tvätta innan och efter maten. Handsprit går bra att använda om du inte har tillgång till tvål och vatten.

2. Förebyggande behandling

Behandla genom att skölja rent näsan med saltvattenlösning innan eller precis när symtomen dyker upp. Det finns skonsamma förebyggande och receptfria behandlingar för hela familjen som hjälper kroppen att hålla sig frisk. Läkare rekommenderar nässköljning med saltvattenlösning. Physiomer är ett varumärke som bland annat har ett sortiment av naturliga nässköljningar. De innehåller 100% havsvatten och är dessutom rika på mineraler. Physiomer har naturliga produkter för olika behov och olika åldrar – alltså finns något för hela familjen!

Ladda upp inför höstens förkylningssäsong! Klicka hem Physiomers populära produkter här.

3. Sömn och avkoppling

Sömn är otroligt viktigt för att kroppen ska kunna hålla igång ett starkt immunförsvar. Försök få mellan 7-8 timmars sömn varje natt (ja vi vet… det är inte alltid så lätt i en småbarnsfamilj). Som komplement är det bra att ta några minuter varje dag för att varva ned. Stress försämrar också ditt immunförsvar, avkoppling bygger upp.

Därför blir hela familjen sjuk samtidigt

Förkylningar är ofarliga infektioner som oftast orsakas av virus. Det är en luftburen smitta som enkelt sprids i hemmet. Förkylningar har därför en tendens att avlösa varandra i en familj, eftersom ni vistas på samma ytor. När ena barnet precis blivit friskt, blir nästa barn hemskickat från förskolan. Känner du igen dig?

Foto: Halfpoint/Shutterstock.com

Så kan du förebygga förkylningar 

Physiomers produkter innehåller 100% naturligt havsvatten. Produkterna är berikade med mineraler och är helt fria från konserveringsmedel. Tack vare det kan man med fördel använda produkterna dagligen, så länge det behövs oavsett ålder. En effektiv nässköljning sköljer bort bakterier, virus och damm från näsgångarna. På så sätt kan nässköljningen förebygga förkylning. Det kan även hjälpa till att förebygga risken för sekundära infektioner i öron, näsa och hals. Vid en pågående förkylning hjälper produkten till att rengöra näsan, avlägsna överflödigt slem och återfukta näsgångarna – vilket gör det lättare att andas!

Physiomer har ett sortiment av produkter för hela familjen. De naturliga produkterna kan användas av såväl vuxna, som barn och bebisar. Nedan kan du läsa om vilka produkter som passar just din familj.  

1. Physiomer Baby Mist är speciellt framtagen för familjens allra minsta medlemmar. Tack vare det unikt utformade munstycket, som passar bebisen känsliga näsgångar, kan Physiomer Baby Mist användas redan från 0-års ålder. Produkten sköljer rent och återfuktar näsgångarna. Innehåller isotont havsvatten. Köp den här.

2. Physiomer Normal Jet & Spray kan användas av vuxna och barn från 2-års ålder. Produkten är utrustad med två munstycken som ger olika samlad stråle och som hjälper för olika behov. Ett munstycke för daglig förebyggande användning och ett andra munstycke, med starkare stråle, för pågående förkylning eller annan infektion i näsan. Att skölja näsan regelbundet med en saltvattenlösning i förkylningstider rekommenderas av öron-, näsa- och halsspecialister. Läs mer här.

3. Physiomer Strong Jet har tagits fram speciellt för personer med kroniska symptom och bihålebesvär. Produkten har ett munstycke som ger än starkare stråle än Physiomer Normal & Jet Spray. Physiomer Strong Jet sköljer kraftigt rent både näsa och bihålor. Kan användas från 10-års ålder. Finns att köpa här.

4. Physiomer Hyperton Spray är en skonsam naturlig nässpray som kan användas dagligen och så länge det behövs. Produkten är en nässpray för naturlig lindring av nästäppa. Den innehåller 100% havsvatten och är fri från konserveringsmedel. Eftersom att produkten inte skadar slemhinnan i näsan under långtidsanvändning kan den med fördel användas dagligen så länge det behövs redan från 2-års ålder. Den kan även användas om du är gravid eller ammar. Physiomer Hyperton Spray reducerar nästäppa på ett naturligt sätt vid såväl förkylning som vid allergi. Läs mer här.

 

Physiomer är en serie medicintekniska produkter. Läs bruksanvisningen noga innan användning. Perrigo Sverige AB. 

Källa: Vårdguiden 1177.se

Foto: Halfpoint/Shutterstock.com