Tävla om populär hemmaodling från Nelson Garden

I annonssamarbete med Nelson Garden

Att odla sina egna grönsaker är helt fantastiskt! Med Harvy kan du odla utan jord och utan förkunskaper – året om. Det är så enkelt att alla kan lyckas. Nu kan du vinna populära hemmaodlingen Harvy till ett värde av 1400kr. 

Att odla utan jord och endast i vatten kallas hydroponisk odling. Tillsammans med föreningen Hemmaodlat har Nelson Garden tagit fram Harvy, odlingslådan som gör att du kan odla dina egna grönsaker (och blommor!) hemma i köksfönstret. På bara 10 minuter har du startat din egen odling och därefter är skötseln minimal.

Ett komplett startpaket med den hydroponiska odlingslådan Harvy är allt som behövs för att komma igång! Efter bara några veckor kan du skörda din egen sallat och basilika – eller varför inte koriander, pak choi eller grönkål? Odlar du dessutom med växtbelysning växer det lika bra på vintern som på sommaren.

3 anledningar att odla egna grönsaker

1. Det är roligt att se hur det växer

Det är dessutom ett utmärkt tillfälle att lära ditt barn om hur grönsakerna du ställer på bordet blir till. När ni odlar i vatten är det extra spännande – då kan ni lyfta på locket och se hur rötterna breder ut sig!

2. Hemmaodlat är godare!

Så är det bara! Det kan också vara enklare att få ditt barn att äta grönsaker om hen har varit med och odlat dem själv. Låt gärna ditt barn vara med och välja vad ni ska odla.

3. Det gör ditt hem grönare och skönare

Levande växter gör ditt hem trevligare att vistas i. När du odlar i Harvy behöver du dessutom inte vara särskilt duktig på att vattna – det tar flera veckor innan du behöver fylla på med mer vatten. Kanske blir just kollen av vattennivån ett av de första uppdrag som ditt barn får ansvara över på egen hand? Det värsta som kan hända är att basilikan börjar sloka.

Så tävlar du om egen Harvy

Svara på frågan i formuläret och motivera varför just du ska vinna. Rätt svar och bästa motiveringen får ett komplett startpaket med Harvy, en energinål LED-ramp samt en hängare med sugproppar som går att fästa på fönsterrutan eller kaklet, allt till ett värde av 1 400 kronor. Tävlingen pågår till och med 17/12 2018.

Vinn hemmaodlingen Harvy

Läs mer om Harvy och om att odla i vatten på harvy.se >>