Tandsprickning - 3 tips för din bebis första tänder

I annonssamarbete med Proxident

Dregel, klåda och tårar. Att få sina första tänder kan vara minst sagt besvärligt. Här är de bästa knepen för att komma igång med tandborstningen samt tips på hur man kan lindra besvären.

När din bebis är mellan sex och åtta  månader brukar de första tänderna kika fram. Vanligtvis som två små gryn i underkäken. Sötchoken är total och det är viktigt att få in en bra rutin med tandkräm och tandborste redan från start. Här är våra bästa tips i samarbete med Folktandkräm från Proxident.

1. Skapa en daglig rutin

Efter frukosten och kvällsbadet eller vid pyjamasdax och blöjbyte är ett bra tillfällen att borsta tänderna på din bebis. Använd en mjuk tandborste och låt barnet hålla och känna på tandborsten. Ha gärna en extra tandborste till hands! Gör det till en lekfull och mysig stund tillsammans.

2. Använd en mild och miljövänlig tandkräm

Använd en mild tandkräm – för både miljön och din baby

Många tandkrämer har en stark smak av mint eller frukt. Välj hellre en mild och miljövänlig tandkräm, till exempel Folktandkräm Baby, utan en massa onödiga tillsatser och  anpassad efter bebisens känsliga mun. Den innehåller inga färg- eller smakämnen. Mängden tandkräm ska motsvara din bebis lillfingernagel.

3. Minska obehaget

När tänderna tränger igenom kliar det och irriterar i tandköttet. En del barn får även feber. En kyld bitring av gummi kan vara skön att suga eller tugga på. Skölj av och kyl ner mellan användningarna.

Första miljömärkta tandkrämen!

Folktandkräm Barn och Baby är en svensktillverkad fluortandkräm anpassad efter barnets första tänder. Den innehåller noga utvalda ingredienser och inga  smakämnen eller skummedel. Det är den första tandkrämen att märkas med Bra Miljöval. Förutom att ge ditt barn en skonsam tandborstning bidrar du alltså till en friskare natur  med färre hälsofarliga ämnen i vardagen. Läs mer här.

Familjen Folktandkräm: Barn, Baby & Vuxen. Alla utan onödiga tillsatser. Finns att köpa på apotek eller här!