Solskydd – så väljer du rätt! Just nu får du 20% rabatt!

I samarbete med Lyko

Solskydd är viktigt för både stora och små. Genom att smörja in dig med ett ordentligt solskydd skyddar du huden mot farliga UV-strålar. Lotion, mousse eller spray? Här är 3 tips på hur du hittar rätt i solskyddsdjungeln och vad som passar just dig eller ditt barn. Just nu får du rabatt på solskydd hos Lyko.

Att skydda dig och dina barn mot solens skadliga strålar är viktigt men ibland kan det vara svårt att veta hur. Ett tips är att smörja in barnen med solskydd men även täcka den känsliga huden med ett tunt lager kläder. Kläder är det bästa sättet att skydda sig på mot solens skadliga UV-strålar enligt Strålskyddsmyndigheten. Badar ditt barn ofta? Tänk på att smörja in flera gånger under dagen. Här är tips på vilken typ av solskydd du kan använda.

1. Mousse

En mousse är smidig och går lätt in i huden. Ett plus är att många barn brukar gilla moussen och tycker att konsistensen är spännande.

Tips på mousse: EVY Sunscreen mousse SPF 50
EVY Sunscreen mousse SPF 50 blockerar cirka 98% av UV-strålningen. Det som är speciellt med EVY:s mousse är att produkten fördelas i hela det översta hudlagret istället för att bara lägga sig på ytan. Den försvinner inte vid bad eller svett och ger ett effektivt skydd i upp till 6 timmar. Den är lämplig för alla hudtyper men är speciellt framtagen för känslig hy.

2. Lotion

Ett solskydd i form av en lotion är lätt att smörja in och den går in i huden utan att kladda. En fördel är att du enkelt ser var du har smörjt dig och inte.

Tips på lotion: Hawaiian Tropic Silk Hydration Protective SPF 50
En lotion med hudvård och solskydd i ett. Lätt att applicera på huden och doftar exotisk kokos. Hawaiian Tropic Silk Hydration Protective SPF 50 har både UVA- och UVB-skydd och återfuktar huden i upp till 12 timmar.

3. Spray

Solskydd i form av spray är härlig att applicera och går lätt in i huden. Tänk på att fördela sprayen jämnt över hela kroppen för ett fullständigt skydd.

Tips på spray: Biotherm Brume Solaire Dry Touch SPF 50
Biotherm Brume Solaire Dry Touch SPF 50 återfuktar huden och kan användas både för kropp och ansikte. Den skyddar effektivt mot UVA- och UVB-strålar och passar hela familjen.

Hos Lyko.se får du just nu rabatt på nästan alla solskydd. Klicka här för att komma till kampanjen ››

Kampanjen gäller tom 10 juni. 

En kommentar

  1. Sofia skriver:

    Något jag tycker är viktigt att lyfta är även vikten utav att hitta ett solskydd som är snällt mot vår hälsa, i synnerhet när det kommer till att smörja in de små liven. Läs innehållsförteckningen och försök undvika de produkter som innehåller hormonstörande ämnen (det finns en hel rad, googla!) och satsa på ekologiskt och naturligt så gynnas både vi själva och miljön!

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.