Slow fashion - så får du kläderna att hålla längre

I annonssamarbete med Philips steamer

Har du också tröttnat på köphysteri och slit-och-släng tänket kring mode? Att köpa nytt är enkelt men faktum är att en liten effort/ansträngning för att ta hand om sina kläder kan göra storverk. Börja i garderoben eller med det du har närmast huden och se över hur du kan få dina plagg att hålla länge. Missa inte heller tävlingen längst ner där du kan vinna en ComfortTouch (GC557/30)!

Hur mycket funderar du över inköpen du gör till den egna garderoben? Det är så lätt att dras med i olika trender, köpa nya kläder till varje tillfälle eller köpa plagg som vi i efterhand inser ser nästan likadana ut. Oftast handlar våra nya bidrag till garderoben om att vi vill känna oss fräscha men fräsch måste inte alltid innebära att köpa något nytt.

En term det pratas om för tillfället är slow fashion vilket innebär konsumtion med eftertanke. Vi vill sakta ner tempot, välja kvalitet framför kvantitet och ser till hållbarhet i materialen vi väljer. Allt fler lägger det gamla slit-och-släng tänket bakom sig, sållar ut garderoben och handlar second hand. Minimalism i garderoben är det nya svarta helt enkelt. Medvetenheten kring konsumtionsvanorna stannar inte vid hur mycket vi konsumerar, utan handlar även om hur vi tar hand om de plagg vi har för att få dem att hålla länge. Att tvätta plaggen efter varje användning, använda sköljmedel och lämna in kläderna på kemtvätt är både jobbigt och dyrt och kan slita på kläderna. Med en steamer kan du undvika urtvättning, att plagget tappar formen eller förstörs på grund av för frekvent tvätt. Den varma ångan tar bort 99,9% av bakterier och lukt och ger dina plagg en snabb uppfräschning utan att slita.

slow fashion

Se hur Victorias Stil får fräscha kläder på nolltid här ››

Bortsett från detta är en steamer perfekt för ömtåliga material och svårstrukna plagg så som ull, kashmir, spets och siden. Istället för att handskas med krångliga tvättråd kan steamern få kläderna att återfå sin form och lyster. Favoritblusen behöver inte lämnas in på kemtvätt lika ofta, istället kan en steamer användas för att fräscha upp, släta ut skrynklor och komma åt svårstrukna områden som knappar och volanger – utan risk för att bränna eller krympa plagget. Du gör både miljön och plånboken en tjänst genom att tvätta mindre samt dra ner på besöken till kemtvätten.

Läs också: “BÄST I TEST – LOPPI testar steamers”

Se hur Nadja Mayr använder en steamer från Philips för att få kläderna att hålla längre:

View this post on Instagram

I samarbete med Philips har jag fått testa deras helt fantastiska steamer 💗 Mannen har nog aldrig varit så glad över ett samarbete som nu. För denna är så himla enkel och smidig att använda, det går på nolltid, plaggen blir hur snygga som helst och den kan alltid stå framme. Philips steamers tar bort veck och fräschar upp allt från ull och kashmir till spets och siden utan att du behöver oroa dig för brännmärken. Alltså inget projekt längre att få plaggen släta, perfekt för att fräscha upp din favorit-outfit! Nu har inte ens jag något emot att vara den bästa flickvännen och fixa mannens skjortor lite då och då 😉 Med koden NADJA300 får du 300 kr rabatt på en steamer giltlig 4/12- 31/12. Klicka på länken i bio för att ta del av erbjudandet. 💗 Julklappstips ☃️ #samarbete #steamer #philips

A post shared by nadjamayr (@nadjamayr) on

Se hur Amanda Panahi använder sig av Philips steamer här ›› 

Vad är viktigt att tänka på när du väljer steamer? Det som avgör effektiviteten av steamern är mängden ånga den släpper ut. Satsa på en modell som har ett ångutsläpp på 24–40 gram per minut för att säkerställa att du har en tillräckligt kraftfull steamer för ditt behov. Vattentankens storlek kan även vara en bra sak att tänka på – vill du ha med dig din steamer på resor för snabba uppfräschningar eller kunna steama flera plagg åt gången utan att behöva fylla på vattentanken? Det finns steamers för alla behov. Läs artikeln BÄST I TEST – LOPPI testar steamers för att hitta just din favorit.