Skolstart med Paula, Molly & Leonore

I samarbete med Polarn O. Pyret

Dags för skol- och förskolestart för Paula Rosas döttrar Molly och Leonore. Här är Paulas bästa tips i samarbete med Polarn O. Pyret på hur du kan tänka med kläder inför en ny säsong. 
– Jag kostar gärna på när det kommer till ytterkläder för då vet jag att det håller i flera år och till flera barn, säger Paula Rosas. 

Inför varje nytt kvartal gör Paula en stor rensning av barnens garderob. När hon gör sina rensningar får hon en bra överblick av vad som finns och vad som saknas.
– Det bästa med att rensa ut och ge bort är att man med gott samvete kan fylla på, säger Paula Rosas.

“Kostar gärna på när det kommer till ytterkläder”

För Paula är det viktigt med bra kvalité på kläderna. Hennes yngsta dotter ärver mycket av hennes äldsta så därför är det viktigt att plaggen håller.
– Jag kostar gärna på när det kommer till ytterkläder för då vet jag att det håller i flera år och till flera barn. Overaller som blivit för små för vår yngsta finns nu hos barnens yngre kusiner. Det är fint att kunna återanvända men då behöver plaggen vara slitstarka och av god kvalité.

Till Polarn O. Pyrets ytterkläder >>

Kläder anpassade till barnens lek

Det viktigaste med kläderna till förskolan är att de är bekväma för barnen tycker Paula. Hon och hennes döttrar tycker om att titta på kläder tillsammans och det är viktigt att barnen får uttrycka sin egen personlighet med kläderna.
– Barn är barn och de ska inte behöva känna sig begränsade i leken på grund av sina kläder. Idag finns det otroligt fina och bekväma kläder som är anpassade till barnens lek.

“Tar fram kläder själva”

Paulas bästa tips när du ska planera barnens höstgarderob är att fylla på med många basplagg.
– Basplagg är lätt att matcha med andra plagg. Kläderna ska vara bekväma, ha bra passform och det ska finnas utrymme för att få uttrycka sin egna personlighet och stil. Vi har som kvällsrutin att tillsammans gå in i tjejernas garderober så att de får ta fram kläder själva till nästkommande dag. Det enda jag gör är att berätta om morgondagens väder och ger riktlinjer till vilka typ av plagg som är passande efter väderprognosen.

Tävlat om presentkort från Polarn O. Pyret. Vinnarna presenteras här 25/9: loppi.se/vinnare ››