Semesterparadiset du och familjen inte vill missa

I samarbete med De Danska Sydkusterna

De Danska Sydkusterna har mycket att erbjuda för barnfamiljen som vill semestra och koppla av tillsammans. Ta bilen från Malmö, åk över Öresundsbron och vips är du mitt i det danska semesterparadiset. Här är listan med 10 ställen du inte vill missa! 

1. Varmt vatten
På Lollands västkust finns Danmarks varmaste badvatten. De Danska Sydkusterna har många stränder att välja mellan. Ta med hink, spade och se stranden som en stor sandlåda för lek och bus.

2. Azurblått vatten och vita klinter 
På östra Møn reser sig de vita klinterna 128 meter över havet och du kan ta ett dopp i den azurblå Östersjön.

loppi_native_denmark3. Kalkbrott
Res 63 miljoner år tillbaka i tiden och besök Faxe kalkbrott som är en magiskt vacker plats. Där kan du och familjen gå på fossiljakt. Ni kan även besöka det geologiska museet för att lära er mer om kalkbrottet. Tips! Solen kan upplevas extra stark här, ta med solhatt och solkräm. Kom även ihåg att ta med kameran då ni kan ta riktigt fina bilder här.

4. Magi på två hjul
Upptäck de Danska Sydkusterna på cykel. Ni får uppleva Danmarks unika natur på nära håll och här finns riktigt fina och trygga cykelvägar. Här finns många ställen med möjlighet att hyra cykel. För dig som är vältränad och vill ha en utmaning finns även mountainbike-leder. Ta gärna ett stopp för bad och picknick vid någon av Sydkustens alla fina stränder.

CYKLING_414_dige

5. Spännande krokodilarter
Är ni intresserade av kräldjur ska ni besöka Krokodille Zoo där det finns hela 23 olika sorters krokodiler att titta på. Tips! Missa inte matstunderna, garanterat spännande för både stora och små.
StevnsKlint6. Vackra kalkklippor
Stevns Klint är både vackert och dramatiskt och består av kalksten som bildades för 65 miljoner år sedan. Om du går upp på toppen av klippan är utsikten helt fantastisk. När sikten är klar kan du se över till Sverige, Köpenhamn och Öresundsbron.

7. Camping för familjen
Tycker du och familjen om att campa är de Danska Sydkusterna ett perfekt resmål för er. Ta med familjen till mysiga Lægårdens Camping. Här finns massor av djur för barnen att titta på. Bland annat har campingen hästar, åsnor, höns, grisar, getter och kaniner.

8. Spring i slottsmiljö
Har barnen spring i benen kan ni åka till Gavnö Slott som har en storslagen park att leka och busa i. Där kan ni springa runt i den färgsprakande trädgården och slå er ner i grönskan för en picknick. Den lilla blomsterön vid Næstved är berömd för sina mer än en halv miljon blommande tulpaner. Tips! Missa inte den välkända hembryggda ölen som finns där.

DanmarksBorgcenter

9. Res i tiden
Besök Danmarks borgcenter som är ett modernt upplevelsecenter för hela familjen. Du får en ipad i handen och får på egen hand ta dig runt på upptäcksfärd bland de gamla ruinerna. Genom paddan kan du se hur platserna du står på såg ut på 1300-talet. Tips! Om du gillar action och spänning ska ni testa Ghost Hunt där ni springer runt och jagar monster och vålnader i borgruinen.

DDS_1370x700pxl_foto5

10. Tid för vila
De Danska Sydkusterna har mycket att erbjuda för dig som vill hitta på saker, men glöm inte att avsätta tid för vila och återhämtning. Ta en heldag på en strand, ligg i skuggan och läs böcker och vila upp er tillsammans.