Så väljer du rätt vinterskor till barnen – 5 tips

I ANNONSSAMARBETE MED SUPERFIT

Kyla, snö och slask. Vintern är på ingång och det är dags för varma och bekväma skor för barnens fötter. Här är fem tips på hur du kan tänka när du ska välja vinterskor till dina barn. 

Sköna vinterskor som håller tätt är viktigt för barn och deras snöäventyr. Satsa på bekväma skor i bra kvalité som håller värmen och sitter bra på foten. Här är bästa tipsen på hur du kan tänka inför ditt köp av vinterskor.

1. Välj efter hållbarhet
Ett tips är att välja skor som håller länge och är slitstarka. Det är också de skor som är bäst för miljön.

2. Skor med rätt temperatur
Inte för varma, inte för kalla. Barn leker bäst i skor som håller rätt temperatur. Välj skor med GORE-TEX-membran som reglerar temperaturen och avlägsnar fukt. Superfit har ett stort utbud av skor med GORE-TEX som gör att skorna är vattentäta, andas och isolerar mot kyla utifrån.

3. Välj en skön passform
Barns fötter är unika och att välja skor med skön passform är avgörande för barnens lek. Välj därför skor efter dina barns fötter. Du hittar Superfits skor hos bland andra Drömskor.se och i Drömskors butik på Sankt Eriksgatan 85 i Stockholm.

4. Material som andas
GORE-TEX-membranet innehåller mikroskopiska porer som är 20 000 gånger mindre än vattenmolekyler men fortfarande 700 gånger större än ångmolekyler. Det gör att vatten från utsidan inte kan tränga in men fukten från insidan kan komma ut.

5. Mät barnens fötter rätt
Ett bra sätt att mäta ditt barns fot på är att ställa barnet på ett papper, gärna med hälen mot en vägg. Dra ett streck framför den längsta tån och ett streck bakom foten. Mät längden. Då får du ett mått på hur lång foten är. Mät sedan innermåttet på skon du är intresserad av och lägg till mellan 1,5 cm och 2,0 cm. Tänk på att det skiljer ungefär 7mm mellan varje storlek.

Tips! Ta ut sulan lite då och då för att se om det är mycket slitage längst fram. Det betyder att skon håller på att bli, eller är för liten. Barns fötter kan växa i stötar så uppdatera skogarderoben ofta, men minst inför varje säsong. Mellan tre och sex års ålder växer barnens fötter i genomsnitt två eller tre skostorlekar per år.

Tävla om vinterskor för barn från Superfit

Tävlat om vinterskor!

Nu kan du vinna ett par av de österrikiska märket Superfit´s bästa vinterkängor – ”CULUSUK – BOA” värde 1199 kr. Modellen har fått toppbetyg i Testfaktas tester tre år i rad. Den är fodrad med GORE-TEX varmaste foder, har en rejäl sula med bra grepp och filterinnersula täckt med värmande ull. Nu även med den populära BOA-snörningen. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att svara på frågorna, fylla i formuläret och skriv en rolig slogan om barn och deras skor. Tävlingen pågår till och med 4/11 2018. Vinnaren är dragen och du hittar vinnaren här – loppi.se/tavlingar/