Så underlättar du semesterresan med barnen

I annonssamarbete med MSC Cruises

Gjorde sportlovsveckan att du redan börjat få stresspåslag vid tanken på nästa semesterresa med barnen? Så behöver det inte vara – om du väljer rätt sätt att semestra på blir det ett tillfälle för avkoppling, gemenskap och massor av fina minnen med dina barn. Vi ger 3 tips på varför familjens nästa semesterresa ska vara en kryssning och 3 tips på vad du kan tänka på under resan!

 

Missa inte LOPPI:s exklusiva erbjudande längre ner i artikeln där du får 15% rabatt på din kryssning med MSC Cruises!

 

 • På en kryssning upplever du en ny plats varje dag
  På en kryssning upplever man flera destinationer på en och samma resa. När du anländer till en ny stad får du 6–9 timmar i land att upptäcka staden, antingen själv eller på en arrangerad utflykt. Låter det inte härligt med att ena dagen ta en kaffe på piazzan i Neapel för att nästa upptäcka den gamla stadskärnan i Siciliens Messina?
 • Därför är en kryssning ett bra semesteralternativ för barnfamiljer
  Här finns något för alla; spa, toppmoderna gym, shoppingbutiker och bra restauranger. Utbudet för barn och tonåringar varierar beroende på fartyg men det finns bland annat bowling, zip-line, Formel-1-simulator, bio, barnpooler med vattenrutschkanor och lekrum. Förmodligen hinner barnen inte ens testa på allt som finns ombord! Barnpassning finns ombord som föräldrar kan använda sig av om de vill ha lite tid för sig själva.
 • Och – det är prisvärt
  Priset per person är ungefär som en vanlig chartersemester. I en kryssning ingår alltid mat ombord och finns även specialrestauranger att uppgradera till om man vill det någon kväll. Hos MSC Cruises kostar en kryssning för medföljande barn från 1400 kr för en 7 dagars semester med helpension. 

mscbarn

Ok, nu har du förstått varför man ska kryssa, men vad ska man tänka på när det är dags för avresa? Vi frågade en expert, Åsa Elmcrona på MSC Cruises, om hennes bästa tips och trix. 

 • Välj rätt resa
  Att kryssa med MSC Cruises erbjuder en helhetsupplevelse med mat, hotell, aktiviteter och flera olika destinationer i ett. Här kommer barnen ha mycket att upptäcka samtidigt som ni slipper ta er från plats till plats och kan njuta av tiden tillsammans. Välj en kryssning i Karibien om du vill ha sol och bad. Vill du hellre upptäcka charmiga städer och njuta av god mat? Då kanske Medelhavet lockar mer.
 • Packa rätt
  Tänk på att packa skönt snarare än snyggt när det kommer till barnen och ha med gott om underhållning – pyssel, böcker och kanske en padda för nedvarvning.
 • Att göra ombord
  På dagarna kommer ni vilja gå av fartyget och upptäcka den nya platsen fartyget tagit er till under nattens kryssning. Om du kryssar i Karibien kommer du att vilja ta dig till den närmsta stranden för att snorkla och njuta av strandliv. Kryssar du i Medelhavet kommer de locka att upptäcka de charmiga kullerstensbyarna och njuta av en god espresso på torget. När ni sen återvänder till fartyget på eftermiddagen kommer barnen garanterat lockas av den härliga poolen och du kan slappna av i solstolen med en god bok. Eller så slocknar du en stund på hytten. På kvällen kan du gå på show i Broadway-stil, äta supergod italiensk mat eller kanske gå på bio?

mscunderhallning

Den 9 – 17 mars kryssar Nina Hermansen med MSC Cruises. Här kan du följa med på hennes kryssningsäventyr i Medelhavet. Artikeln uppdateras löpande med hennes inlägg från resan.

Vi ska kryssa! Niinis avslöjar den stora hemligheten för Tony ››

Så här kommer Niinis kryssa – se hela rutten! ›› 

Nu är Niinis ombord – se hennes första dag på fartyget här ››

Det finns mycket kul ombord – se vad Niinis och familjen gör här ›› 

 Se vilka länder Niinis besökte på kryssningen här ››

 

 

Vill du också åka på kryssningsäventyr? Med koden Nina15 får du 15% rabatt på utvalda kryssningar med MSC Cruises. Läs mer i erbjudandet nedan: 


Läs mer och boka din kryssning HÄR ››